Zo zijn we gestart: “Mazzu overleefde eerste crisisje”

0
Felice Mazzu KRC Genk Champions League logo
Bron: KRCGenkTV

De Rode Duivels speelden hun interlands, maar dit weekend gaat de competitie opnieuw van start na een kort break. Tijd dus voor een terugblik op wat is geweest de voorbije weken in de Jupiler Pro league én op de transfermarkt.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

De puntenoogst

Met tien op achttien kan Racing Genk terugblikken op een competitiebegin met twee snelheden. De landskampioen zag heel wat spelers vertrekken en een nieuwe groep vraagt altijd tijd. Niet toevallig leggen Dimitri De Condé en co de lat niet al te hoog in het begin. Zij beseffen ook dat er met grote ogen naar de landskampioen wordt gekeken én dat alle elftallen zich dubbel willen plooien tegen de Limburgers.

De verschillende wedstrijden

Racing Genk opende thuis tegen KV Kortrijk met een (moeizame) zege, maar daarna werd verloren tegen KV Mechelen én Zulte Waregem. Met drie op negen loerde de eerste crisis al om de hoek. Dimitri De Condé eiste toen al dat er meer te zien was in de Luminus Arena. “Het moet overal beter. De excuses zijn op”, klonk het midden augustus.

De woorden kwamen aan, ook bij Felice Mazzu. Die overleefde op die manier al een eerste stormpje. De Limburgers gingen vlot winnen op bezoek bij Waasland-Beveren en nadien klopte het thuis Anderlecht met het kleinste verschil. Op bezoek bij Club Brugge werd zelfs een puntje gepakt en dat hadden er zomaar twee meer kunnen zijn, want de landskampioen had even goed kunnen winnen in het Jan Breydelstadion.

Wat volgt er nu?

Voor Racing Genk is het in de competitie alvast iets ‘makkelijker’, al valt niemand te onderschatten in de Jupiler Pro League. Maar natuurlijk gaat de focus op de Champions League liggen. Met wedstrijden tegen Napoli, Liverpool en Red Bull Salzburg heeft het drie mooie tegenstanders getrokken en zal die Luminus Arena straks ook gewoon drie keer vol zitten. En voor Felice Mazzu zijn habitat: hij kan met een underdog aan de slag. Dat had hij bij Charleroi ook.

Competitiewedstrijden tot aan de volgende interlandbreak:
Charleroi – KRC Genk (vrijdag 13/09 om 20.30 uur)
KRC Genk – KV Oostende (zaterdag 21/09 om 20.30 uur)
Sint Truiden – KRC Genk (zaterdag 28/09 om 20.30 uur)
KRC Genk – Moeskroen (zondag 06/10 om 20.00 uur)

Wat brengen de laatste transfer(s)?

Met Paul Onuachu werd de laatste aanwinst onlangs voorgesteld. Hij moet, samen met Ally Samatta, straks de aanval leiden. Felice Mazzu kan zo straks overschakelen naar zijn geliefkoosde 4-4-2-systeem, terwijl hij de voorbije weken vooral een 4-3-3-systeem hanteerde. De oefenmeester heeft daar nu ook het ideale materiaal voor en bovendien werd zijn kern nog wat afgeroomd. Géén Zinho Gano, Nordin Jackers of Manuel Benson meer. Allen kozen ze voor een ander avontuur, op zoek naar speelgelegenheid.

De doelstellingen

De doelstellingen veranderen niet: Racing Genk ambieert Play Off I en dat is waar Felice Mazzu en de Limburgers vol voor zullen gaan. Met tien op achttien staan ze alvast tussen de mensen, iets wat na een drie op negen absoluut niet het geval was.

Met Mbwana Ally Samatta levert het alvast de topschutter van het moment af. De Tanzaniaan scoorde er vijf, waarvan vier op verplaatsing. Daar heeft hij een ‘voorsprong’ op Dieumerci Mbokani. En dan is het uitkijken naar de Champions League: pakken we onze eerste overwinning op het Kampioenenbal en blijft onze thuisreputatie overeind?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in