“Zege was zeer belangrijk voor Genk én Mazzu”

0
Gert Verheyen analist Sporza
Bron: Sporza

Racing Genk won afgelopen weekend van KV Kortrijk, een belangrijke zege op de eerste speeldag van de competitie. Felice Mazzu en de landskampioen starten dus goed. “Deze zege was zeer belangrijk voor Racing Genk en Felice Mazzu”, stelde analist Gert Verheyen in Het Nieuwsblad.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

“Als Benjamin Nygren en Ianis Hagi debuteren voor een nieuwe ploeg, meteen scoren en maturiteit aan de dag leggen, dat is klasse”, opent de nieuwe analist in de krant. “Dat zag je niet alleen op het veld, maar ook in hun interviews achteraf: volwassen, in uitstekend Engels.”

“Hagi doet denken aan Pozuelo”

“Hagi, die dominant is met zijn linkervoet, gebruikte in zijn acties beide voeten en gaf een vrije trap met zijn rechtervoet. Op het Europees kampioenschap onder 21 jaar zag ik hem een rechtstreekse vrije trap geven met links. Dat is niet veel spelers gegeven. Het doet me denken aan … Alejandro Pozuelo.”

“Vorig jaar kende Racing Genk een topseizoen waarin het over alles en iedereen heen denderde. Dat beeld is blijven hangen, maar het heeft toen ook wedstrijden gehad zoals vrijdag waarin het alles op alles moest zetten om alsnog te winnen. In eigen huis beginnen met een zege was zeer belangrijk voor de landskampioen en Felice Mazzu”, besluit de voormalige trainer van KV Oostende, die weer voltijds analist werd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in