Speelt KRC Genk kampioen op het veld van zijn concurrent?

0
Club Brugge KRC Genk PO1

Kan Club Brugge straks tot op drie punten komen van RC Genk of pakken de Limburgers de titel mee huiswaarts? Dat is de vraag dat voetbalminnend België de komende dagen zal bezig houden. Het Laatste Nieuws ging het vragen aan enkele boegbeelden van beide titelkandidaten: “Is zondag RC Genk de nieuwe landskampioen?”

Voorspel zelf de titel van KRC Genk en verdien geld!

Marvin Ogunjimi: JA

De nu 31-jarige Ogunjimi was er bij toen KRC Genk in 2011 zijn laatste titel vierde. Hij denkt dat Racing Genk maar best de Champagne koud zet om zondag te vieren. “Genk wordt zondag kampioen op het veld van Club Brugge. De tandem Leandro Trossard en Mbwana Samatta zal Genk over de streep trekken”, zegt de ex-Genkie die nu aan de slag is bij Lierse Kempenzonen.

“De Limburgers waren elk moment van het seizoen minstens even goed als Club en vaak waren ze zelfs beter. Genk wordt zeker en vast de verdiende kampioen”, besluit hij in HLN.

Tim Smolders: NEE

Tim Smolders, die nu aan de slag is als assistent bij de U19 van de Rode Duivels, denkt dat Genk nog een weekje zal moeten wachten. “Club zal thuis geprikkeld zijn en niet toelaten dat Genk op hún grond kampioen zou spelen. Ik mik op een gelijkspel”, zegt de 38-jarige voormalige middenvelder van Club Brugge.

“Maar Genk wordt wel kampioen. Ik zie weinig twijfel of stress bij de ploeg. Ze moeten maar 4 op 9 halen en dan moet Club Brugge alles winnen – een moeilijke opdracht.”, voegt Smolders nog toen.

Tom Soetaers: JA

Ex-Genkie Tom Soetaers ziet KRC Genk dan wel weer kampioen spelen op het veld van Club. “Racing Genk heeft simpelweg de meeste kwaliteit. Club Brugge moet komen, waardoor er ruimtes zullen ontstaan en dan is Genk op z’n best.”, denkt Soetaers. “Voor mij is Leandro Trossard de verpersoonlijking van Genk, de speler van het seizoen. Op cruciale momenten heeft hij de ploeg als aanvoerder op sleeptouw genomen.”, zegt de 38-jarige analist nog.

Philippe Vande Walle: NEE

“Ruud Vormer vertelde in jullie krant dat ze het niet gingen toelaten dat Genk in Jan Breydel kampioen zou spelen, dat kan ik begrijpen: met mijn blauw-zwart hart en karakter zou ik het ook niet graag tegenkomen. Al kan het natuurlijk altijd.”, zei de 57 jarige keeperstrainer/analist. “Club gaat er alles aan doen om te winnen. Anderzijds mag je daar op voorhand niet mee bezig zijn: het zorgt voor negatieve en verloren energie voor de match.”, zegt het voormalige Club-icoon in HLN.

Pat Krimson: NEE

“Het kan nog alle kanten uit, want er zijn nog drie wedstrijden te spelen. Het zóu zondag al wel eens prijs kunnen zijn voor ons. Er bestaat amper een mooiere manier dan kampioen te spelen op het veld van je concurrent.”, glundert de DJ. “Toch denk ik dat de wedstrijd in een gelijkspel zal eindigen en dat we de titel pas een week later gaan vieren. Brugge wil het Genkse titelfeestje liever niet zelf onder de ogen zien gebeuren.”, denkt Pat Krimson.

Henk Houwaert: NEE

“Racing Genk brengt het leukste voetbal in België, maar ik verwacht dat ze het zondag moeilijk gaan krijgen. Bij Club voelen ze nog dat laatste kansje en samen met hun twaalfde man…”, waarschuwt de ex speler en ex-coach van Club Brugge. “Club zit nu wel in een mindere periode terwijl Genk op volle toeren draait. Het is voor hen enkel nog een kwestie van niet onnodig gestresseerd te geraken.”, geeft Henk Houwaert nog mee.

Peter Van der Heyden: JA

De 42-jarige ex-Club middenvelder verwacht een leuk duel. “Genk zal niet onder indruk zal zijn van Brugge. Al gelooft Club zelf ook nog in de titel. Ze zijn qua voetbal aan elkaar gewaagd.”, voorspelt hij. “Alles kan in de play-offs. Ik wacht in volle spanning af, maar de volledige ploeg van Genk zal boven zichzelf uitstijgen. Ik heb het zelf meegemaakt: op zo’n momenten voel je de vermoeidheid niet, je wil gewoon kampioen spelen.” Zegt Peter Van der Heyden die kampioen speelde met Club in 2003 en 2005

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in