VOORBESCHOUWING: Wint landskampioen Genk tweede Supercup?

0
Supercup KRC Genk

De afgelopen veertien jaar trok de landskampioen ook aan het langste einde in de Supercup. Racing Genk heeft dus een statistiek in ere te houden, maar tegelijk is het ook voor de kampioen meteen een zaak om de thuissupporters voor het eerst kennis te laten maken met de nieuwkomers.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Ze zijn met vijf, de nieuwkomers van landskampioen Racing Genk. Carlos Cuesta, Ianis Hagi, Theo Bongonda, Stephen Odey en Benjamin Nygren. De meesten van hen lieten in de voorbereiding al enkele leuke dingen zien, maar het is tijd om dat in de Luminus Arena te doen. Bovendien debuteert Felice Mazzu als trainer van de landskampioen.

Wat we mogen verwachten van onze nieuwe trainer? Aanvallender spel als met Charleroi, bij Racing Genk heeft hij daar immers ook de middelen voor. Maar langs de andere kant kan je je afvragen of zijn ploeg nog wat tijd nodig heeft. Met Joseph Aidoo, Ruslan Malinovskyi en Leandro Trossard vertrokken een aantal belangrijke spelers.

KV Mechelen

Tegenstander in de Supercup is bekerwinnaar KV Mechelen, dat onlangs veroordeeld werd tot matchfixing. Het blijft wel in de Jupiler Pro League voetballen, maar mag geen Europees voetbal of bekervoetbal spelen. Felice Mazzu beseft echter het achterliggende. “Ze zullen gemotiveerd aan de aftrap staan door wat er de afgelopen weken gebeurde”, stelde de coach.

Wij kijken alvast vooruit naar het debuut van Felice Mazzu bij Racing Genk en in diens zog ook het debuut van een aantal debutanten. Of Ianis Hagi daarbij is? “We zullen zien”, zegt Mazzu. Wij hopen alvast van wel. Dit is ons, vermoedelijk, elftal.

Vermoedelijke opstelling:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in