VOORBESCHOUWING: Uitschuif-gevaar loert om de hoek

0
EupGnk
Bron: Twitter KRC Genk

Racing Genk trekt vanavond naar de Kehrweg voor een wedstrijd tegen Eupen. Op speeldag veertien hoopt de landskampioen haar elan gevonden te hebben en wil het de drie punten graag meepakken naar Genk aan de vooravond van misschien wel de mooiste verplaatsing in jaren: Anfield Road.

“Je mag niet te ver vooruit kijken, anders struikel je over de molshopen.” Het is een vaak gehoorde quote in het voetbal en ook Felice Mazzu zal er wel al eens aan gedacht hebben. Want komende dinsdag trekt de landskampioen naar Liverpool en dan is een wedstrijd in Eupen een heel lastige verplaatsing.

En Felice Mazzu moet wel wat aanpassen aan zijn elftal. Zo zal Jere Uronen er straks niet bijlopen. Na zijn blessure, opgelopen in de partij tegen Antwerp, is hij een paar weken buiten strijd. Wellicht staat Casper De Norre op de linksachter. Joakim Maehle neemt zijn plaats op de rechterkant dan weer over na zijn schouderblessure.

Wél weer van de partij: Benjamin Nygren. De Zweed komt zo voor het eerst sinds eind september terug in de selectie. Het is de vraag of Felice Mazzu zijn toptalent in de ploeg gaat droppen en dat durven we te betwijfelen.

Voor Racing Genk is een overwinning mét goed voetbal noodzakelijk. Het pakte de afgelopen dagen wel vier op zes, maar écht positief waren de supporters niet over het geleverde spektakel. “Het voetbal was tot twee keer toe abominabel”, vertelde Sporza-analist Bert Sterckx. Het voordeel voor de landskampioen? Eupen won nog geen enkele keer aan de Kehrweg dit seizoen.

Felice Mazzu wil niemand sparen voor het treffen met Liverpool van komende dinsdag. Wellicht gaat hij met dit elftal straks van start aan de Kehrweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in