VOORBESCHOUWING: Tijd voor revanche

0

Racing Genk staat aan de vooravond van een nieuw thuisduel in de Champions League. Met andere woorden: een punt wordt geraapt vanavond. Ging het allemaal maar zo simpel om dat te voorspellen, want Napoli is niet de eerste de beste die op bezoek komt. Een wedstrijd die een hele gemeenschap op zijn kop zet.

In het gastvrije Limburg wonen al jaren een groot aantal Italianen. zij juichten volop toen Racing Genk Napoli lootte in de groepsfase van de wedstrijd. Het mooiste voorbeeld? Toen de Azzuri eind vorig jaar een oefenduel tegen de VS speelden in de Luminus Arena, zat het stadion halfvol. Vanavond zal het vol zitten.

De Limburgers hebben wel het een en het ander recht te zetten. Een 0-3-voorsprong in de Limbasico helemaal weggeven op een half uur tijd, een 6-2-nederlaag tegen Salzburg en zo zijn er nog wel enkele redenen om te bedenken dat Racing Genk straks uit een ander vaatje moet tappen. En ene Dries Mertens die op bezoek komt en Diego Maradona wil evenaren…

Dat mag gebeuren, maar liefst niet in de Luminus Arena. Die bovendien de handen op elkaar zal zetten voor Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly. De Senegalees voetbalde nog voor Racing Genk tussen 2012 en 2014. “Het is leuk om hier nog eens een wedstrijd te komen voetballen”, klonk het gisteren op zijn persconferentie.

Nog dit: Racing Genk verloor in eigen huis nog nooit een Champions League-duel. Zowel Real Madrid als Chelsea als Valencia kwamen telkens een punt halen. Daar tegenover staat de 0 achter ‘zeges’ en die moet zo snel mogelijk weg. Te beginnen vanavond al, waarbij Felice Mazzu rekent op deze jongens om dat voor elkaar te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in