VOORBESCHOUWING: Stayen is van ons!

0

Racing Genk en Stayen, het is een match made in heaven. De Limburgse derby staat garant voor een winnaar en meestal is dat het blauw-witte uit Genk. Maar Sint Truiden wil daar graag verandering in brengen en ‘profiteren’ van de malaise bij de Smurfen. Felice Mazzu nam zijn voorzorgen alvast en trainde de afgelopen dagen op het kunstgras.

Het Truiense Stayen was lang, heel lang, van Racing Genk als het op bezoek kwam. Amper twee keer kon de thuisploeg de punten thuis houden en de laatste jaren gingen de punten mee naar Genk. Voor het laatste gelijkspel moeten we al de geschiedenisboeken induiken. In 2006 speelden Genk en Sint Truiden 2-2 gelijk.

Maar het loopt momenteel niet bij Racing Genk. Met moeite de maat genomen van KV Oostende, met moeite voorbij Ronse in de Beker van België. Het loopt niet zoals men dacht dat het zou lopen in het post-kampioenenjaar. Felice Mazzu krijgt de motor voorlopig niet aan de praat.

Met dertien punten heeft het haar competitiestart alvast voor een deel gemist. Het staat mee in de middenmoot, maar men had er in de Luminus Arena veel meer van verwacht. De mayonaise pakt voorlopig nog niet, misschien dat Stayen het ontbrekende ingrediënt is om het goedje toch te serveren.

Wie er zeker niet bij zal lopen op Stayen is Dieumerci Ndongala. De flankaanvaller is geblesseerd uitgevallen. Ook Benjamin Nygren en Piotrowski zullen er niet bij lopen in Sint Truiden. Verder zullen de gebruikelijke namen weer tussen de lijnen staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in