VOORBESCHOUWING: Spoelt Genk vloek door?

0

De landskampioen is gestart met een pak zorgen. Zorgen die er gekomen zijn na een nul op zes en nederlagen tegen KV Mechelen en Zulte Waregem. Racing Genk heeft dus dringend nood aan punten, wil het niet meteen van bij de start achtervolgen op de big five, want die lijken allemaal wat trager gestart te zijn dit jaar.

Anderlecht: twee op negen. AA Gent: vier op negen. Club Brugge: tien op twaalf en Standard heeft zes op negen. Zeggen dat de topploegen goed begonnen zijn, is op Club Brugge na dan, te kort door de bocht. Het spelniveau was bij het viertal nog niet uitmuntend, maar dat was het bij ons ook nog niet.

Racing Genk heeft dringend nood aan een positief resultaat om de kopjes weer in de juiste richting te krijgen én de ploeg niet al snel in het seizoen in een crisissfeer te duwen. “Er zijn geen excuses meer”, zei Dimitri De Condé afgelopen week. Een beetje te vroeg, als u het ons vraagt, maar hij is dagelijks op de club. Wij niet.

Felice Mazzu krijgt het volste vertrouwen van Racing Genk en kan dus bijgevolg ook door werken. Dat moet straks ook drie punten opleveren op de Freethiel, daar waar de landskampioen nog nooit verloor, enkel werd in 2017 een puntje gepakt door de thuisploeg. Een ‘makkelijke’ verplaatsing dus, maar best niet onderschatten.

Want Waasland-Beveren heeft nog geen enkele wedstrijd gewonnen in deze competitie, maar is wel van de nul af. Vorige week behaalde het een gelijkspel tegen Eupen, waarmee het eerste puntje werd gepakt. Racing Genk heeft dan weer het een en het ander recht te zetten na het thuisverlies tegen Zulte Waregem.

Felice Mazzu en Racing Genk hopen op antwoorden en dat doet de Genkse coach wellicht met deze elf namen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in