VOORBESCHOUWING: Recht Genk de rug tegen Anderlecht?

0

De eerste topper van het nieuwe seizoen is er meteen boenk op. De landskampioen neemt het op tegen de recordkampioen in de Luminus Arena. Verliezen is, voor de twee ploegen, verboden. Al lijkt dat nog net iets meer van moeten voor paars-wit dan voor Genk.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Na de gewonnen Supercup en de eerste competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk, ging het bergaf met Racing Genk. Er werd verloren op het veld van KV Mechelen én in eigen huis tegen Zulte Waregem. Gelukkig was er vorige week opnieuw een driepunter, tegen Waasland-Beveren. Daar werd vertrouwen getankt, maar hoe groot is dat vertrouwen?

Samatta voor topschutter?

Je zal immers al van goeden huize moeten komen om niet te winnen op de Freethiel dezer dagen. En voor Mbwana Ally Samatta was het alvast een schietoefening. In één wedstrijd is hij, in een groepje, de eerste achtervolger op topschutter Dieumerci Mbokani. Die zal dit weekend niet spelen, een extra motivatie voor de Tanzaniaan?

Als Racing Genk een nog iets of wat geslaagde start wil maken in de competitie, is een overwinning noodzakelijk. De troepen van Felice Mazzu zijn met zes op twaalf aan de competitie begonnen en als het de voeling met de ploegen bovenin niet wil verliezen, dan zijn drie punten nodig. Antwerp, Gent en Club Brugge spelen dit weekend niet.

100e match in JPL voor Jere Uronen

En feest is het trouwens nog voor Jere Uronen. De linksachter speelt straks, mogelijk, zijn honderdste Belgische wedstrijd voor Racing Genk. En dus voor Felice Mazzu een reden om hem in de basis te droppen, nu ja. Dat was sowieso wél zijn bedoeling.

Voor Patrik Hrosovsky is het uitkijken naar zijn eerste speelminuten. Hij werd alvast bij de selectie gehaald nadat hij door Antwerp werd uitgeschakeld voor de voorrondes van de Europa League. Hij trainde een hele week mee en is, volgens Felice Mazzu, klaar om te starten aan de wedstrijd. Of dat effectief gaat gebeuren, weten we omstreeks 20.30 uur.

Verwachte opstelling KRC Genk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in