VOORBESCHOUWING: Pakt Racing Genk KV Mechelen opnieuw?

0

Racing Genk tegen KV Mechelen, ook twee weken geleden stond deze affiche op het menu. Toen won de landskampioen makkelijk van de bekerwinnaar, maar dit keer zijn de rollen omgedraaid. Malinwa speelt immers gastheer. En het verleden leert ons dat, wanneer de GPS ingesteld staat op de Grote Nieuwendijk in Mechelen, Genk meermaals puntenloos terug naar huis moest.

Racing Genk treft promovendus KV Mechelen. Beide ploegen hebben op de eerste speeldag gewonnen. De Limburgers deden dat met 2-1 tegen KV Kortrijk, Malinwa deed dat met een 0-2-overwinning op bezoek bij Zulte Waregem. Goed begonnen is half gewonnen, maar wie trekt nu die goeie start door?

Voor KV Mechelen wordt het de eerste thuiswedstrijd sinds 16 maart 2018, toen het in de allerlaatste minuten Beerschot klopte en de promotie naar eerste klasse vierde. Maar een verplaatsing naar het AFAS Stadion is nooit gemakkelijk in de competitie. Sinds 2007 wonen de Limburgers er in de competitie slechts één keer: 0-2, met goals van Vossen en Cissé.

Twee weken geleden speelde KV Mechelen nog de Supercup in de Luminus Arena en toen won Felice Mazzu makkelijk van Malinwa met 3-0. Doelpunten van Sebastien Dewaest en Dante Vanzeir. Die laatste zit momenteel op huurbasis Achter de Kazerne, maar komt vandaag niet in actie. Dat werd in de huurdeal gezet.

Maar er zijn problemen voor Felice Mazzu. Danny Vukovic blesseerde zich afgelopen week op training en zal vervangen worden door Gaetan Coucke. De goalie speelde vorig seizoen bij Lommel SK en had toen een groot aandeel in de vier gewonnen punten tegen KV Mechelen. Vanavond maakt hij zijn debuut voor Racing Genk, de club die hem verhuurde vorig seizoen.

Verder zal Felice Mazzu het doen met deze, vermoedelijke, opstelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in