VOORBESCHOUWING: Op zoek naar glorie in Brugge

0

Het is Super Sunday. De landskampioen neemt het op tegen de te kloppen ploeg: Club Brugge. De ploeg waar Philippe Clement momenteel de plak zwaait. Genoeg redenen dus voor Felice Mazzu en de zijnen om straks vol gas voor die eerste top-zege te gaan.

Met drie zeges uit vijf wedstrijden is Racing Genk goed aan de competitie begonnen. De zes op zes van de laatste twee weken was echter wél noodzakelijk om niet te spreken van een gemiste competitiestart. Want na nederlagen tegen KV Mechelen en Zulte Waregem sloeg de eerste paniek al om de hoek.

Felice Mazzu werd deze week op zijn wenken bediend. Patrik Hrosovsky werd deze week officieel voorgesteld als nieuwe speler en ook Paul Onuachu werd gehaald als nieuwe aanvaller. Kiest de coach straks voor zijn geliefkoosde twee-spitsen-systeem of is het alleen nog Samatta en zit de boomlange spits op de bank?

Racing Genk versloeg vorige week, met enige moeite, Anderlecht. De landskampioen had aan één doelpunt van Samatta genoeg om de drie punten thuis te houden. Vandaag moet het echter ook eens op verplaatsing gebeuren in een topwedstrijd. Club Brugge begon met tien op twaalf en zag de vorige competitiewedstrijd, tegen Charleroi, uitgesteld worden om zich vol te focussen op de poules van de Champions League.

Twee Belgische ploegen op het kampioenenbal. Het is mooi, maar voor Racing Genk toch een streep door de rekening, want niet alleen ziet het een deel van de inkomsten mislopen (nu moeten de TV-gelden in twee gedeeld worden, red.) ook zal de aandacht verdeeld worden tussen de twee ploegen. Met Napoli, Liverpool en Red Bull Salzburg hebben ze alvast een mooie poule.

Maar vanmiddag toch nog even het vizier richten op de Jupiler Pro League en op het Jan Breydelstadion, voor de clash tussen de oude kampioen en de te kloppen ploeg voor dit seizoen. Felice Mazzu zal het wellicht met deze jongens doen aan de aftrap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in