VOORBESCHOUWING: Mooiste verplaatsing in jaren

0
LivGnk
Bron: Twitter KRC Genk

Anfield Road. Dat is de bestemming voor Racing Genk vanavond. Een mooiere plek bestaat er niet om naartoe te trekken. Maar de Limburgers hebben een doel: ze willen beter voetbal brengen dan wat ze lieten zien in de competitie. Vooral voor Felice Mazzu wordt het zaak om het hoofd niet te laten hangen.

“Coach stop.” Een bordje op de luchthaven in Liverpool. Felice Mazzu ging er graag bij staan en met een glimlach poseerde hij. De trainer van Racing Genk weet immers ook wel dat hij onder vuur ligt en dat het deze week van moeten is. Nu ja, hoe kan je als Belgische ploeg zijnde een overwinning eisen op Anfield, dat is onmogelijk.

Maar Racing Genk mag ons altijd verrassen. De Limburgers kregen in de heenwedstrijd wel een 1-4-nederlaag te verwerken. Stephen Odey zorgde voor de Genkse eerredder. Bovendien lag het niet echt onder in de wedstrijd, het liet een uur lang goed voetbal zien. Maar wanneer The Reds een tweede doelpunt maakten, ging het snel.

De coach heeft iedereen meegenomen naar Liverpool. “Niet alleen om selfies te maken”, stelt hij. Er mag van genoten worden, maar met mate. Er waren ook geen geblesseerden, op Borges en Vukovic na dan, die achter bleven in België. De Limburgers reizen dus af op volle sterkte. En dit zijn de elf namen die mogen voetballen:

Nog dit: Racing Genk won nog geen enkele wedstrijd in de Champions League in vier campagnes. Bovendien kreeg het, vooral in de uitwedstrijden, pakken slaag. Zo herinneren we ons een 7-0-nederlaag in Valencia en de laatste trip naar Engeland eindigde in een 5-0-nederlaag tegen Chelsea.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in