VOORBESCHOUWING: Matchbal 2, nu dan prijs?

0
Voorbeschouwing RSC Anderlecht KRC Genk

Wordt Racing Genk vanavond kampioen? Het is de vraag van één miljoen euro. Door de nederlaag in Brugge van afgelopen zondag, bedraagt de kloof nog maar drie punten en wordt elk puntenverlies nu in de slotfase van de competitie gezien als een drama. “Vier op zes is genoeg”, blijft Clement zeggen. Te beginnen met vanavond.

KRIJG HIER TOT 200 EURO CADEAU EN PLAATS EEN BET DE MATCHEN VAN KRC GENK!

Op het veld van Anderlecht de titel pakken, het zou voor de verwende paars-witte supporters een doorn in het oog zijn. Toch roepen supporters van de Brusselse club nu al op om de wedstrijd te verliezen.

Op Anderlecht of slotspeeldag?

Ideaal dus om de nederlaag in Brugge op te poetsen met een overwinning tegen Anderlecht. Als Standard dan minstens een puntje pakt, is Genk de nieuwe kampioen. Doet Club het even goed dan Anderlecht, wordt alles op de slotspeeldag beslist. Maar de Limburgers behouden wél het voordeel.

Of we wissels moeten verwachten langs Limburgse kant? Neen. Geen blessures of schorsingen, ideaal dus om het blazoen op te poetsen. Mocht Genk de titel pakken in Anderlecht is het nog maar de tweede ploeg die daarin slaagt … Eerder deed Club Brugge dat al, in de jaren zeventig.

Vermoedelijke opstelling:

Philippe Clement gaat op zoek naar een vierde zege tegen RSC Anderlecht in deze competitie met, vermoedelijk, deze elf namen: Vukovic – Maehle, Dewaest, Aidoo, Uronen – Heynen, Berge, Malinovskyi – Ito, Samatta, Trossard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in