VOORBESCHOUWING: Hoe start Racing Genk de competitie?

0
Genk-KVK Matchday
Bron: Facebook KRC Genk

Het begint weer. Racing Genk start straks als landskampioen aan de nieuwe competitie. De eerste tegenstander in de Luminus Arena heet KV Kortrijk en moet alvast drie punten opleveren. Zo staat het in ieders dromen, maar de vraag is echter of dat gaat lukken. De Kerels uit Kortrijk verrasten Racing Genk al eens in het verleden.

KV Kortrijk, dat is de ploeg van Yves Vanderhaeghe, dat is de ploeg waar ex-speler Herve Kage rondloopt. Maar dat is ook de tegenstander waartegen Racing Genk het de afgelopen twee jaar enorm moeilijk tegen had. Vorig jaar werd gelijk gespeeld, een jaar daarvoor zelfs nog verloren. Geen goeie cijfers dus, voor de landskampioen.

En als Racing Genk kampioen werd, wilde dat vaak zeggen dat er een leegloop kwam én dat het post-kampioenenjaar een enorm moeilijk jaar was. Play Off I werd in 2012 nipt gehaald. Verder is het ook uitkijken naar hoe Felice Mazzu zich gaat presenteren in de Luminus Arena. En wat met zijn ploeg?

Straks staat de eerste wedstrijd in de JPL op het programma tegen KV Kortrijk. Forza Racing! 💪👊🔵⚪️ #krcgenk #gnkkvk #samengenk

Geplaatst door KRC Genk official op Vrijdag 26 juli 2019

Sebastien Dewaest is niet meer weg te denken uit het elftal van de nieuwe coach. Als nieuwe kapitein, nadat Trossard verkocht werd, zal hij ook voorop gaan in de strijd. Dat was al te zien tijdens de Supercup, waar hij met twee doelpunten bepalend was om die prijs binnen te halen. Wellicht staat Lucumi in de ploeg ten koste van landgenoot Cuesta.

Theo Bongonda is er nog steeds niet bij, hij viel geblesseerd uit in de voorlaatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Ook Paintsil en Ndongala zullen er niet bijlopen. En verder kan hij wel rekenen op de gebruikelijke namen. We vermoeden dat hij straks met deze elf jongens zal starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in