VOORBESCHOUWING: 15 op 15 in eigen huis voor nieuwe kampioen?

0
KRC Genk Standard 0-0 voorbeschouwing po1

Racing Genk is al kampioen, maar kan wel nog voor een vijftien op vijftien zorgen in deze Play Offs in eigen huis. Daarvoor moet de bende van Clement wél voorbij Standard, dat hen donderdag nog aan de landstitel hielp door Club Brugge te kloppen. Michel Preud’homme hoopt alvast op goodwill van Genk en Clement.

De kampioen is gekend en die wordt straks ook gehuldigd in het stadion. Maar daarvoor moet er wel eerst nog een wedstrijd gespeeld worden. Tegenstander is Standard, dat donderdag Genk een dienst bewees door Club Brugge te kloppen. Doordat de Limburgers zelf een punt pakten in Anderlecht werd het kampioen.

De vraag is natuurlijk wie er allemaal al verlost is van de kater. Want we durven vermoeden dat een paar Genkies hun bed de laatste dagen amper gezien hebben. Donderdagnacht was er een feestje op het Stadsplein en in de Versuz, vrijdag werd een doortocht voorzien met een open bus.

Jongeren kansen geven

De elf van Genk zullen ook flink door elkaar worden geschud. Clement zei zelf al dat een aantal jongens die de laatste maanden minder aan spelen toekwamen, zullen spelen. We mogen dus enkele verrassingen verwachten in de basiself van Clement.

En wat met de trainer zelf? Wordt dit zijn afscheidswedstrijd bij Racing Genk? De kans zit erin, want bij blauw-zwart zou hij Ivan Leko kunnen opvolgen. Dinsdag praat hij met het Genkse bestuur, dat ook graag met hem verder wil.

Vermoedelijke opstelling:

We vermoeden dat Racing Genk met deze elf de laatste wedstrijd van het seizoen zal spelen: Jackers – De Norre, Aidoo, Seigers, Uronen – Heynen, Wouters – Ndongala, Piotrowski, Paintsil – Ingvartsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in