Verheyen over Samatta: “Zijn efficiëntie is terug”

0
Gert Verheyen analist Sporza
Bron: Sporza

Mbwana Ally Samatta zorgde met een doelpunt voor de drie punten tegen RSC Anderlecht. Analist Gert Verheyen zag alvast een scherpe Tanzaniaan voorin én een mogelijke oplossing voor het Felice Mazzu-systeem, gezien de laatste aanwinst. “Ofwel is hij de vervanger van Samatta ofwel is het de bedoeling om een nieuw koningskoppel te vormen.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Ally Samatta oogde wat minder scherp na de Africa Cup, maar inmiddels zit hij al aan vijf doelpunten”, opende Verheyen zijn analyse in Het Nieuwsblad. “De efficiëntie is terug. Zijn doelpunt tegen Anderlecht zette hij zelf op door terug te vallen en in de bal te komen, iets wat Felice Mazzu hem blijkbaar vraagt om meer te doen.”

“Waarna Samatta weer diep liep, voorbij Verschaeren en Zulj, en netjes afwerkte. Op de situatie was naar verluidt ook getraind. Hij had er al meer kunnen maken, tegen Waasland-Beveren en tegen Anderlecht, maar de koelbloedigheid voor doel heeft Samatta toch wel”, klinkt het nog bij de voormalige trainer van KV Oostende.

Nieuw koningskoppel?

“Na de match hoorde ik hem intelligente antwoorden geven. Als hij moet blijven bij Genk, zal het niet tegen zijn zin zijn en ik geloof dat. Het is in de laatste week van de transferperiode voor Genk bang afwachten. Want hun nieuwe targetspits, Paul Onuachu, is niet gehaald om op de bank te zitten.”

“Dus of hij is de vervanger van Samatta, of het is de bedoeling om een nieuw koningskoppel te vormen. Het lievelingssysteem van Mazzu is 4-4-2, zoals Diego Siemone met Atlético Madrid speelt”, besloot de analist in de krant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in