“Dat twee tieners die nieuw zijn meteen scoren, is fijn voor hen”

0
Benjamin Nygren Ianis Hagi KRC Genk profielfoto
Benjamin Nygren en Ianis Hagi (Bron: krcgenk.be)

Racing Genk heeft haar start niet gemist tegen KV Kortrijk. Ook al was het werken geblazen voor de landskampioen, de drie punten bleven in de Luminus Arena. “Dit Genk is herkenbaar. De filosofie is er nog en Genk kan zoals onder Clement nog altijd over zijn tegenstander gaan”, aldus Peter Vandenbempt in zijn analyse op Radio 1.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

“De situatie van Felice Mazzu is toch anders dan die van Philippe Clement, die thuis kwam bij Club Brugge. Goede resultaten en goed voetbal zijn dan belangrijk voor de zielenrust van een trainer en het bestuur. Dat heeft Racing Genk gekregen.”

“Komende maand belangrijk”

“Vorige week al in de Supercup en nu ook tegen een goed georganiseerd KV Kortrijk, dat aanvallend wel niet sterk was. Voorlopig is dit Genk ook herkenbaar. Met Mbwana Samatta, met Sander Berge en met Joakim Maehle. Het wordt de komende maand belangrijk om te zien of die spelers er dan nog zullen zijn”, klinkt het nog.

“De sfeer van vrijdag was nog die van de kampioenenweken. De filosofie is er nog: aanvallend en attractief voetbal. En Genk kan zoals onder Clement na de rust nog altijd over zijn tegenstander gaan. Twee tieners uit het buitenland die meteen een doelpunt maken, dat is ook fijn voor die spelers en de mensen die hen gehaald hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in