Sander Berge sluit verlengd verblijf niet uit: “Kijk uit naar Champions League”

0

Felice Mazzu telt de uren van de klok verder af naar maandag 2 september klokslag middernacht. Dan sluit de transfermarkt en worden er nog weinig veranderingen verwacht. Wie daar niet op wacht en ondertussen zijn wedstrijden speelt: Sander Berge. Nog hopend op een transfer? “Komt er geen club met een bod waar zowel ik als Genk beter van worden, dan blijf ik. Wat ik hier heb, is perfect voor mij”, aldus de middenvelder.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Al drie jaar lang is het elke zomer prijs voor Sander Berge. De Noor wordt dikwijls in verband gebracht met een transfer, maar tot op heden zit hij nog steeds bij Genk. “Ik had het gevoel dat een transfer er ook echt van zou komen”, stelt hij in Het Laatste Nieuws. “De afspraken met de club waren heel duidelijk. Bij het juiste bod kon en mocht ik weg. Alleen is dat bod er tot op vandaag niet geweest.”

Sevilla wordt zowat continu genoemd, maar de Spaanse club blijft een kleine tien miljoen onder de vraagprijs. En de interesse van Sheffield United was de enige vanuit Engeland. Hij had geen zin in degradatievoetbal in de Premier League, ook al kon hij daar zijn loon maal vijf doen. En dus blijft de middenvelder gewoon in Genk, voorlopig toch.

“Belachelijke bedragen”

“Mensen leven te vaak ‘in the heat of the moment‘, vind ik. “Je beseft pas wat je had als het er niet meer is. Daarom wil ik hier ook niet per se weg. Ik ga daar echt niet moeilijk over doen. Komt er geen club met een bod waar zowel ik als Racing Genk beter van worden, dan blijf ik. Wat ik hier heb, is perfect voor mij. Ik kan mezelf zijn, ik geloof in het project van deze club, ik ben een leider op het veld en ik kan me blijven ontwikkelen.”

Voor minder dan 25 miljoen mag de Noor niet weg van Racing Genk. Hijzelf acht geen enkele niet-Engelse ploeg bereid om dat bedrag op tafel te leggen. “Als mensen zeggen dat ik zo veel waard ben, dan zal dat wel zo zijn, zeker. Ik vind het zelf moeilijk om die som op mijn hoofd te plakken. Het zijn gewoon belachelijke bedragen die betaald worden voor jongens om gewoon voetbal te spelen.”

“Wisten dat moeilijk zou zijn”

“We wisten dat het moeilijk zou zijn om meteen de draad weer op te pikken. Er zijn een aantal belangrijke spelers vertrokken, er zijn nieuwe spelers bij en we hebben nieuwe coach. Dat mag geen excuus zijn om te verliezen tegen KV Mechelen en zeker niet thuis tegen Zulte Waregem, maar het is een verklaring.”

“We zijn een nieuwe cyclus gestart en je mag niet vergeten dat we ook onder de vorige trainer een paar moeilijke momenten hebben gehad. We zijn die toen te boven gekomen en dat zal nu niet anders zijn. Het belooft opnieuw een interessant seizoen te worden, mét de Champions League, en daar kijk ik heel erg naar uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in