Samatta zorgt voor nieuwe driepunter

0

Het was een topper met respect, eentje die gedomineerd werd door Anderlecht, maar wel eentje die gewonnen werd door Racing Genk. Daarmee komt het totaal op negen punten uit vijf wedstrijden. Daarmee kan je als landskampioen weer verder. Ally Samatta zorgde met het enige doelpunt van de wedstrijd voor drie belangrijke punten.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

0-4-overwinning op de Freethiel, dan heb je redelijk weinig argumenten om te wijzigen aan de opstelling als Felice Mazzu zijnde en dus gooide hij dezelfde elf kampioenen als vorige week aan de partij begonnen. En dat wil dus zeggen zonder Joakim Maehle en zonder aanwinst Patrik Hrosovsky. Die begon op de bank.

Racing Genk moest achteruit in de beginfase van de eerste helft. Anderlecht mocht dan wel de bal hebben, véél deed het daar niet mee. Grote kansen waren er nauwelijks. Gaetan Coucke, die niet tegen zijn nonkel Marc speelde, moest niets doen. En Genk? Dat speelde niets klaar in die eerste helft.

Opnieuw Samatta

Hendrik Van Crombrugge moest echter na de pauze wél tussenkomen. Eerst op een kopbal van Dewaest na een goeie vrije trap, later mocht hij de bal uit zijn netten vissen. Ally Samatta, wie anders tegenwoordig, zorgde met zijn vijfde doelpunt in deze competitie voor de Genkse voorsprong. Met dat doelpunt springt hij alvast naast Dieumerci Mbokani in de strijd om de Gouden Stier.

De Genkenaars roken bloed en wilden meer. Nog een kopbal, dit keer van Jakub Piotrowski, werd door de Anderlecht-goalie uit zijn doel gehouden. En dan moest paars-wit nog eens verder zonder aanvoerder-speler-trainer-Vincent Kompany. Een spierblessure, alweer. Hoongelach op de tribunes. Al moest de thuisploeg nadien achteruit.

Genk pakt drie punten

Want Genk gaf kansen weg. Nasri een keer naast, Vlap een keer over. Coucke moest zich nog een keer strekken op een schot van invaller Luka Adzic. Scoren zat er echter meer in aan de overkant, maar Ally Samatta weigerde een geschenk van Van Crombrugge uit te pakken. Zijn lobbal ging over het doel.

Racing Genk staat weer ‘tussen de mensen’ met een negen op vijftien. Volgende week wacht echter de verplaatsing naar Club Brugge. Opnieuw een belangrijke partij voor Felice Mazzu en de zijnen. Daarna wacht een interlandbreak én de Champions League, waarvoor donderdag belangrijk wordt. Want wie worden daarin de tegenstanders?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in