D-day voor Samatta: Engelse transfermarkt sluit straks

0

Het is erop of eronder voor Mbwana Ally Samatta als hij een transfer naar de Premier League wil maken. De Engelse transfermarkt sluit immers vanavond om 18.00 uur. Dat is voor het tweede jaar op rij. De reden? Morgen start de Premier League met een wedstrijd tussen Liverpool en Norwich.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Mbwana Ally Samatta is één van de jongens die nog hoopt op een transfer, om zijn goeie seizoen te bekronen. De Tanzaniaan wil dolgraag naar de Premier League, maar de clubs zitten er niet te wachten op de goalgetter. Meer zelfs, vanavond om 18 uur sluit de Engelse transfermarkt en dan kunnen er alleen nog spelers vertrekken uit Engeland.

Er is echter een gebrek aan interesse in Ally Samatta vanuit Engelse kant. De meeste ploegen zijn immers klaar met hun huiswerk en dus worden er geen grote transfers meer verwacht. Samatta zal nog minstens tot januari moeten wachten om een transfer richting Engeland te versieren. Mogelijk kan een goeie Champions League-campagne met Genk daarbij helpen.

Dinamo Moskou

Maar het kan ook dat hij andere oorden opzoekt. Eerder was er al interesse van Galatasaray en nu lonkt Rusland. Zo is er een bod binnengelopen bij de club van tien miljoen euro van Dinamo Moskou. De Russen zien dus ook wel wat in de Tanzaniaan, die wist te scoren op de Africa Cup enkele weken geleden.

De vraag blijft of Ally Samatta een transfer naar Rusland wel ziet zitten. De Tanzaniaan liet eerder al weten dat “Genk geen gevangenis is” en “Ik amuseer me nog steeds in Genk.” Dat mag dus niet zomaar veranderen. Dimitri De Condé: “Genk is zijn familie, maar als Ally een droomtransfer kan realiseren en ons bestuur er vrede mee kan nemen, dan moeten we hem dat gunnen.” Maar of Dinamo Moskou dé droomtransfer is …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in