Samagoal levert drie punten op

0

Oef! Racing Genk kan het nog:een wedstrijd winnen. Niet dat we begonnen te twijfelen aan de landskampioen, maar geholpen door een heel zwak Waasland-Beveren hebben de Limburgers drie punten bij. Daarmee verdubbelen ze hun puntenaantal. En Ally Samatta, die deed er drie bij en zet Mbokani en co onder druk voor de Gouden Stier.

Veel veranderde Felice Mazzu niet aan het elftal. Er kwam geen enkele speler aan de aftrap die er vorig jaar niet bij was. De nieuwkomers, genre Hagi of Nygren begonnen op de bank. Ook Maehle werd aan de kant gehouden. De Norre was zijn vervanger. Piotrowski mocht minuten maken ten koste van de ‘nieuwkomers’.

Allesbehalve indrukwekkend, Racing Genk de laatste weken. Maar ook op de Freethiel liep het lange tijd niet. Nu ja, beide ploegen speelden niet tegen elkaar, maar met elkaar. Dat zei toch Tom Boudeweel, verslaggever voor Sporza ter plaatse. Een doelpunt kon echter niet uitblijven. Ito was immers al een aantal keren ontsnapt.

De ontsnappingskoning langs de rechterkant deed het nog een keer, toen Bizimana een draak van een crosspass gaf. Met een heerlijke voorzet richting tweede paal trapte Joseph Paintsil de bal tegen de touwen: de voorsprong voor Racing Genk en niets leek erop dat Waasland-Beveren wat zou terug doen.

Maar er was meer: Berge heerste weer als vanouds op het middenveld en De Norre ging keer op keer over zijn man, Badibanga, heen. De thuisploeg kwam welgeteld één keer voor de rust. Francesco Forte devieerde het leer naast het doel van Coucke, die zo de nul op het bord hield.

Ook na de pauze zou de spits van Waasland-Beveren niet weten te scoren. Hij had er nochtans de perfecte positie voor, maar trappen stond niet in zijn woordenboek. Dan was Samatta scherper voor doel. Een voorzet van Heynen, kopbal van de Tanzaniaan en de dubbele voorsprong stond op het bord.

De thuisploeg wist niet meer van welk hout pijlen maken en het werd een kermiskraam waarin niet geschoten altijd mis werd. Piotrowski kopte over, Ito mocht schieten. Samatta maakte het af na een aanval uit het boekje. Waasland-Beveren had nog een paar stuiptrekkingen via Badibanga en Agyepong, maar veelv erder kwam het niet.

Meer zelfs, het was Racing Genk dat het dichtst bij een nieuw doelpunt kwam. Eerst knalde Ito nog voor een leeg doel pardoes op de lat. Even later zou Ally Samatta zijn hattrick vervolledigen en een derde keer scoren. En zo eindigde de wedstrijd op de Freethiel met een duidelijke 0-4-score, maar conclusies kan je hier best niet uit trekken.

Racing Genk heeft echter de slechte smaak van de voorbije weken doorgespoeld en Ally Samatta zet onder andere David Okereke (Club Brugge) en Dieumerci Mbokani (Antwerp) onder druk in de strijd der topschutters. De Tanzaniaan zit, door zijn hattrick vandaag, aan vier stuks. Ook tegen KV Mechelen trof hij raak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in