Racing Genk speelt gelijk tegen Napoli

0
GnkNap
Bron: Twitter KRC Genk

De tweede wedstrijd in de Champions League is er eentje die vertrouwen kan geven voor Racing Genk. Tegen Napoli hield het immers de nul en heeft het zo haar eerste puntje op het kampioenenbal te pakken. De Limburgers hebben zo de nederlaag tegen Salzburg deels uitgewist.

Felice Mazzu had ons niet liggen. De coach van Racing Genk koos voor exact dezelfde elf namen zoals wij ze deze ochtend in onze voorbeschouwing hadden gestoken. Met Ianis Hagi op de tien, met Theo Bongonda en Junya Ito op de flanken. Achteraan stonden twee Colombianen om Milik van een doelpunt te houden. Mertens, toch iemand waar we allemaal naar uitkeken, begon op de bank.

Racing Genk moest zijn voet naast die van Napoli zetten en dat deden de Limburgers aardig in het eerste kwartier. De Limburgers moesten dan wel voornamelijk achter de bal lopen, grote kansen creëerden de Italianen niet. Tot rond het kwartier, dan werd het héét voor de kooi van Gaetan Coucke. Eerst kon de doelman niet bij de bal. Milik leek te scoren, maar in de scrimmage ging de bal tegen de paal en nadien over.

De KRC Genk Arena, zoals de Luminus Arena moet heten voor de UEFA, sloeg een zucht van opluchting. Zeker ook wanneer Milik even later opnieuw tegen de lat kopte. Genk ontsnapte, maar evenzeer had het een paar goeie mogelijkheden waar Alex Meret zijn kunnen moest tonen. Een schot van Berge week af op Kalidou Koulibaly en de Italiaanse doelman zat er nog net bij. Op een hoekschop kon Samatta ei zo na zijn tweede doelpunt in de Champions League maken.

Een onderhoudende eerste helft dus, waarin Racing Genk meer dan zijn voetje naast dat van Napoli zette. De bezoekers draaiden nog niet warm, wij hoopten alvast dat dat niet zou gebeuren vandaag. Overigens hebben de Limburgers al vijf wedstrijden in de Champions League in eigen huis niet verloren. Het moest dus nog een helft stand houden tegen de Italianen en dan werd de reeks weer even door getrokken.

Meteen na de pauze ging Racing Genk even op zoek naar de voorsprong. Een schot van Hagi werd afgeblokt en in extremis weggewerkt. De bezoekers wisten niet hoe te reageren. De thuisploeg kreeg nog een paar hoekschoppen, maar te vaak leverde dat niets op. En Napoli? Dat stond wel op het veld, maar dat was het dan ook. Dries Mertens begon aan de opwarming. Hij moest het oplossen voor de Italianen.

De Rode Duivel viel op het uur in bij de bezoekers en kreeg meteen de handen op elkaar van de thuisploeg. Al had hij een ander truitje aan, het blijft een Rode Duivel. De bezoekers leken ook geen zin te hebben in de wedstrijd in België. Er zat geen fut in, geen kansen. En Racing Genk, zij bleven hopen op dat ene doelpuntje dat hen de drie punten zou opleveren.

Ianis Hagi kreeg daar nog een goeie mogelijkheid toe. De Roemeen zag een bal afkomen en plaatste hem boven het doel van Alex Meret. De tijd tikte weg, in het voordeel van de thuisploeg. Napoli moest immers winnen, nadat het in eigen huis Liverpool al klopte. Met Llorente kwam nog een talisman in de ploeg van Carlo Ancelotti, maar scoren zat er nooit in voor de Spanjaard.

En dan ging Mario Rui even aan het truitje van Samatta hangen. De thuisploeg smeekte om rood, de scheidsrechter hield het bij geel. Spelbederf van het zuiverste soort, Napoli ontsnapte. De Limburgers bleven nog hopen op een stunt, maar het ging gaandeweg de slotfase ook wel meer op dat puntje spelen.

Een echte kans kwam er niet meer van, waardoor Racing Genk in eigen huis opnieuw een punt pakt in de eigen Luminus Arena. Napoli kan zich wel voor het hoofd slaan dat het vanavond geen drie punten heeft gepakt. Al zal het spelbeeld bij de Napolitanen nog harder aankomen. Het was niet wat we gewend waren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in