OFFICIEEL: Racing Genk kiest voor beloftevolle doelman

0
Gaetan Coucke KRC Genk repo
Bron: KRC Genk TV

Racing Genk zag in de vooravond de blessure van doelman Danny Vukovic bevestigd worden. De Australiër is ruim zes maanden geblesseerd nadat hij een ernstige scheur in zijn linkerachillespees opliep. De club gaat voort met twee jonkies en er wordt gesproken met Nordin Jackers.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

De Genkse jeugdopleiding is een goeie. En zeker qua doelmannen. Vraag het maar na: Thibaut Courtois, Koen Casteels, Sinan Bolat. Allemaal komen ze uit Genk. En ook nu zitten er twee doelmannen te popelen om hun kunnen te tonen: Gaetan Coucke en Maarten Vandevoordt. “We bekijken nu hoe we de puzzel moeten leggen”, vertelt Dimitri De Condé bij Sporza.

Een nieuwe doelman halen, is geen prioriteit. “We hebben altijd gezegd dat als er iets met Danny Vukovic zou gebeuren we ons vertrouwen zouden uitspreken in onze jonge doelmannen. Dat doen we nu ook. Coucke en Vandevoordt schuiven een plaatsje op in de hiërarchie.”

Basisplaats Gaetan Coucke

De kans is groot dat komend weekend, op bezoek bij KV Mechelen, Gaetan Coucke het doel van Racing Genk verdedigt. “Coucke deed het vorig seizoen heel goed bij Lommel en kan nu zijn proces versnellen. Ook van de kwaliteiten van Vandevoordt zijn we overtuigd. Hij wordt heel hoog ingeschat. Ze zullen het niveau snel oppikken.”

“Genk is een club die kansen geeft aan de jeugd. We hebben in het verleden al eens een mooi verhaal gehad van een heel talentvolle jonge doelman. Die kwam ook door omstandigheden onder de lat en hij is er nooit meer verdwenen”, keek hij terug op Thibaut Courtois.

Jackers in B-kern

Nordin Jackers verkommerd momenteel in de B-kern van Racing Genk nadat hij een transfer wilde afdwingen. KV Kortrijk was geïnteresseerd, maar zowel doelman als club vroegen, volgens de Kerels uit West-Vlaanderen, te veel. Een transfer kwam er dus niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in