Racing Genk in rouw: thuisverlies tegen Zulte Waregem

0

De crisis loert om de hoek in de Luminus Arena. Een nederlaag kan nog wel, maar de manier waarop doet wenkbrauwen fronsen. Racing Genk was nooit bij machte om aan de vroege achterstand iets te doen. De bezoekers deden in de slotfase de wedstrijd helemaal op slot met de 0-2. De Limburgers hebben nul op zes.

Felice Mazzu moest iets doen na de verloren wedstrijd tegen KV Mechelen. De coach hekelde toen vooral de mentaliteit van zijn spelers. “We speelden niet met het hart”, zei ook kapitein Dewaest. Hij kreeg naast hem Jhon Lucumi, die Carlos Cuesta verving. Op het middenveld was er geen plaats voor Benjamin Nygren, hij werd vervangen door Ianis Hagi.

De goeie wissels ten spijt, het zou een donkere wolk zijn die boven die Luminus Arena samen pakte. Alhoewel, Samatta kwam oog in oog met Sammy Bossut en de doelman van Essevee pakte. En aan de overkant was het wél prijs. Bjordal zette de 0-1 op het bord na een knap uitgespeelde aanval. En Genk mag naar zichzelf kijken: drie verdedigers tegen twee aanvallers. Dat is niet scherp genoeg.

En dus kreeg Racing Genk een nieuw probleem. Want de achterstand op het bord zou het er niet makkelijker op maken. Zulte Waregem was echter een schim van wat het de voorbije weken was. Larin en Beharino kregen daarbij een goeie mogelijkheid. De kersverse aanwinst van Essevee was een gesel voor de defensie van Racing Genk.

Aan de overkant was het zoeken. Ianis Hagi kreeg een goeie kans, die hij vol op Bossut trapte. De Roemeen kwam dicht bij de gelijkmaker. Zorgen dus voor Felice Mazzu en de landskampioen, want een achterstand tegen een ploeg die vanavond pas voor het eerst wist te scoren.

Maar veel verschil aan de tweede helft zou er niet komen. Felice Mazzu probeerde met een donderspeech, althans dat vermoeden we, de jongens wakker te maken om het resultaat toch nog om te draaien en voor de winst te zorgen. Hagi probeerde het vanop afstand, zonder succes. In niets leek de thuisploeg nog op de ploeg die de Supercup won.

En dat Racing Genk het geluk niet aan haar kant had, zag het goed na zowat tien minuten voetballen. Een bal die Bossut pardoes tegen het hoofd van Heynen duwde, ging maar nipt over het doel van diezelfde doelman van Essevee. Geen doelpunt dus. Pech in de afwerking, zoals dat dan heet. Op een stilstaande fase was Berahino dichtbij de 0-2. Coucke redde.

Ook de tijd speelde in het nadeel van Racing Genk. De thuisploeg moest wat doen aan de achterstand, maar had er nog ruim twintig minuten voor. Een extra spits ingooien is een oplossing, dacht ook Felice Mazzu. Hij gooide Stephen Odey in de ploeg ten koste van Ianis Hagi. Maar ook dat mocht niet baten.

Vijf minuten later was het prijs… aan de overkant. Zulte Waregem kwam op een dubbele voorsprong na een doelpunt van debutant Berahino. De voormalige ster van de Premier League zag een schot afwijken op kapitein Sébastien Dewaest en Gaetan Coucke was geklopt. Ondertussen was het bang afwachten voor Racing Genk. De crisis loerde om de hoek.

De tijd verstreek. Sammy Bossut werd nauwelijks in de problemen gebracht door de aanvallen van de landskampioen. Essevee, dat voor deze wedstrijd nog geen doelpunt had gemaakt, maakt er hier twee en wint voor het eerst in deze competitie. Racing Genk heeft nul op zes, dat is voor het eerst sinds 2017. Toen verloor het thuis tegen Standard en op KV Mechelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in