Racing Genk gaat kopje onder aan de Kehrweg

0
EupGnk 2-0
Bron: Twitter KRC Genk

Eupen heeft haar eerste thuisoverwinning beet. Een onkennelijk zwak Racing Genk kreeg nauwelijks een kans bij elkaar gevoetbald en liet zich op twee stilstaande fases koud pakken. De Limburgers probeerden wel te reageren, maar kwamen nauwelijks voor het doel van Ortwin De Wolf. En zo trekt de Belgische landskampioen met zorgen naar Anfield Road.

Felice Mazzu ging vlot aan het wisselen met het oog op de wedstrijd tegen Liverpool. De puzzel waarmee de Genkse coach bezig was, werd opnieuw gelegd. Wouters werd, tegen alle verwachtingen in, linksachter. Op het middenveld kwam Patrick Hrosovsky in de ploeg. Achteraan nam Cuesta de plaats van kapitein Dewaest weer in.

Zes wissels voerde hij door en dat leverde in het begin ook een paar kansjes op. Verdon moest al snel een bal van de lijn halen en even daarvoor werd Onuachu gezocht. Hij werd voorin uitgespeeld naast Stephen Odey. Het spitsenduo moest voor vuurwerk zorgen. Uiteindelijk bleef de wedstrijd echter ondermaats en was er weinig te beleven aan de Kehrweg.

Tot plots twee stilstaande fases de wedstrijd helemaal open gooide. Een eerste keer kwam de bal in de voeten van Verdon. Hij bracht het leer voor doel. Daar stond Jonathan Bolingi en die liet Gaetan Coucke kansloos. Even later opnieuw een vrije trap. Milicevic vond Amat en die liet de thuisploeg een tweede keer opveren. Felice Mazzu met de handen in het haar.

De landskampioen zocht voorzichtig naar de aansluitingstreffer, maar Ortwin De Wolf moest nauwelijks iets doen van reddingen. De thuisploeg was zelfs nog gevaarlijk dicht bij een derde treffer. Het schot van Bolingi ging maar nipt over het doel van Coucke. Felice Mazzu mocht op zoek naar de juiste woorden. De rust werd gefloten.

Met Junya Ito in de plaats van de ontgoochelende Dieumerci Ndongala ging Racing Genk op zoek naar een aansluitingstreffer, net als vorige woensdag tegen Antwerp. De Limburgers kwamen echter nauwelijks voor het doel van Ortwin De Wolf. Het was zelfs de thuisploeg dat het dichtst bij een doelpunt kwam, Schouterden zag zijn bal maar nipt naast gaan.

Felice Mazzu gooide op het uur een tweede troefkaart op tafel: Ally Samatta mocht een andere ontgoochelende speler vervangen. Stephen Odey, nog scorend in de Champions League, kreeg nauwelijks een bruikbare bal en werd naar de kant gehaald. Even een flipperkastmoment, maar uiteindelijk kon Eupen wegwerken.

De thuisploeg koos ook al heel snel eieren voor haar geld en haalde Bolingi naar de kant ten voordele van een extra verdediger. Maar Racing Genk vond nauwelijks een gaatje in de defensie van de Oostkantonners. En de supporters? Die bleven vol achter de ploeg staan. Zij zongen en trommelden negentig minuten lang.

Maar je voelt dat het niet goed zit bij Racing Genk. Net als het resultaat was de prestatie aan de Kehrweg ook niet goed genoeg. Felice Mazzu moet dringend op zoek naar een oplossing, of zijn eerste test bij een topclub dreigt op een fiasco te eindigen. Met twintig punten hangen de Limburgers nog aan de top-zes, maar dat kan straks weer volledig anders zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in