OPINIE: Dit mogen we nog verwachten bij KRC Genk op de transfermarkt

0
KRC Genk logo mijn ploeg voor altijd

Over enkele sluit de transfermarkt in België. Dan moeten alle selecties rond zijn. Maar dat wil dus zeggen dat er eventuele tekortkomingen of overbodige spelers nog verpatst kunnen worden. Wij bekeken wat je nog mag verwachten van activiteiten bij Racing Genk.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Wat deed de club al tijdens de mercato?

Ianis Hagi, Paul Onouachu, Benjamin Nygren, Carlos Cuesta, Theo Bongonda, Stephen Odey en Patrik Hrosovsky. Het inkomende huiswerk van Racing Genk was al een tijdje achter de rug, alleen was het nog wachten op de laatste aanwinst Patrik Hrosovsky.

Ondertussen beschikt de club over de vervangers van de vertrokken Ruslan Malinovskyi, Joseph Aidoo en Leandro Trossard. Verder ontdeed het zich ook van Marcus Ingvartsen, waar de club bijna vijf miljoen voor neertelde, maar die zich nooit kon doorzetten. Ook Ibrahima Seck verliet Genk definitieg.

Spelers die mogen/moeten vertrekken?

Jongens die terugkeerden van een uitleenbeurt en geen zicht hebben op speelgelegenheid mogen vertrekken. Zo staan Amine Khammas en Zinho Gano nog op vertrekkensklaar. Voor die laatste is er binnenlandse interesse, maar de spits wil naar het buitenland.

Verder houdt KRC Genk bang zijn hart vast als er een acceptabel bod binnen komt voor Mbwana Ally Samatta of Sander Berge. Bij hen werd de afspraak gemaakt dat, wanneer er een deal kwam waar alle partijen beter van werden, ze mochten vertrekken. De vraag is echter of die er nog van komt in de laatste week van de mercato. De vraagprijs van Genk is niet gering.

Wat gaat de club nog doen?

In principe doet de club enkel nog uitgaande transfers omdat alle inkomende transfers al werden afgerond. De landskampioen ziet zich gewapend voor de Champions League en zonder echt grote vertrekkers à la Samatta of Berge komt er ook niets meer in kas. De kern zoals die er nu staat, zo zal die straks ook in de Champions League aan de slag kunnen. Racing Genk is gewapend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in