Onuachu lanceert Mazzu-time in Genk

0
GnkMoe
Bron: Twitter KRC Genk

Het is gebeurd: Racing Genk heeft kennis gemaakt met het fenomeen Mazzu-Time. In minuut 89 werd een doelpunt van Samatta nog afgekeurd wegens nipt buitenspel. In de achtste minuut van de toegevoegde tijd zorgde Paul Onuachu toch voor drie Genkse punten. Oef, tussen de mensen.

Racing Genk-coach Felice Mazzu wilde dat de wedstrijd tegen Napoli niet eenmalig was en dus gunde hij dezelfde basiself als woensdag tussen de lijnen. Zonder Paul Onuachu, maar met Theo Bongonda in de ploeg. En ook Ianis Hagi mocht zich uitleven als nummer tien. Kapitein Dewaest zat (alweer) op de bank.

Racing Genk begon uitstekend aan de wedstrijd, maar vergat zichzelf te belonen. Samatta, die de aanvoerdersband aan had, kopte een meter naast. Na een half uurtje was er Bongonda die ruimte zocht en vond. Zijn plaatsbal was te zacht om doelman Butez te verrassen. De bezoekers lieten zich pas zien in de slotfase.

Smaakmaker Aleix Garcia strafte Genk geblunder bijna af, maar doelman Coucke ranselde het leer nog uit zijn doelvlak. Een tweede poging van de middenvelder hobbelde maar net naast. Twee nullen op het scorebord bij de rust. Het moest en het zou beter gaan na de pauze. Dat liet Felice Mazzu ook merken tijdens de rust.

Het was niet lang wachten op opwinding. Bij een Henegouwse hoekschop kopte Osabutey van dichtbij de 0-1 tegen de touwen. Al moest de VAR nog even kijken of de bal volledig over de lijn was. Doellijn-technologie hebben we nog steeds niet in België. Het doelpunt zou toch goedgekeurd worden. Racing Genk moest vol aan de bak.

De ploeg kreeg het leer amper in de zone van de waarheid. Paul Onuachu was ondertussen al ingevallen en moest mee voor de ommekeer zorgen. Met nog een kwartier op de klok kon Ito zich op rechts doorzetten en de bal voor doel brengen. Invaller Onuachu dook in de rug van Wimmer op en tikte de gelijkmaker tegen de touwen.

De Limburgers roken bloed en diezelfde Onuachu zette Samatta op weg naar de 2-1-overwinning, maar de VAR zou het doelpunt afkeuren voor nipt buitenspel van de Genkse kapitein. Maar in de toegevoegde tijd zou de invaller zich toch nog tot de held van de avond worden gekroond. Hij torende boven iedereen uit en kopte de voorzet van Maehle binnen.

Racing Genk heeft dus een belangrijke driepunter te pakken en schuift op in het klassement. Het profiteert van de nederlaag van AA Gent en het gelijkspel tussen Antwerp en Standard. Het heeft nu zeventien punten voorsprong, al zullen er daar nog twee af gaan omwille van de Limburgse derby die uit de hand is gelopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in