OFFICIEEL: Racing Genk kondigt Theo Bongonda aan

0
Theo Bongonda Zulte Waregem Play Sports
Theo Bongonda (Bron: Play Sports)

EIN-DE-LIJK. Racing Genk heeft de nul achter inkomende transfers kunnen wegvegen. Theo Bongonda tekende in de Luminus Arena eindelijk zijn contract voor vier seizoenen. Beide partijen hebben de transfer bekend gemaakt.

KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALMATCHEN!

De 23-jarige Theo Bongonda was dit seizoen actief bij Zulte Waregem, dat hem voor een prikje wist terug te halen nadat zijn buitenlands avontuur, ondanks een goed begin, in het slop zat. Aan de Gaverbeek zorgde hij geregeld voor kleur in wat een voor de ploeg van Francky Dury eerder een grijs seizoen was.

Racing Genk boven Club Brugge

Racing Genk was niet de enige ploeg die geïnteresseerd was in de flankaanvaller, ook Club Brugge wilde ver gaan voor Bongonda. Uiteindelijk is het wel de landskampioen dat de vinnige vleugelspeler binnen hengelde. Het legde er maar liefst zeven miljoen euro neer.

Daarmee is hij de duurste aankoop tussen twee Belgische clubs. Dat record stond sinds vorige zomer op naam van Club Brugge en Charleroi. De Bruggelingen legden toen ruim vijf miljoen euro op tafel voor Kaveh Rezaei. Met nog twee miljoen euro werd dat record dus verpulverd.

“Veel plezier …”

Zulte Waregem wenst op Twitter haar goudhaantje een mooie toekomst toe en had ook een boodschap voor Genk: “Draag er goed zorg voor. Veel plezier met deze uitzonderlijke speler”, klonk het nog. Ook Racing Genk kondigde de komst aan via zijn website en met een knap filmpje.

View this post on Instagram

🔵⚪️

A post shared by Tey 🧟‍♂️ (@theo_bongonda) on

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in