OFFICIEEL: Zweeds toptalent Nygren tekent bij Genk

0

Je moet het Dimitri De Condé nageven: hij gaat voor het allerhoogste. Dan scout je een 17-jarig Zweeds toptalent, half Europa zit erachter en toch kiest de aanvaller voor jouw club. Dan heb je fantastisch werk geleverd. Benjamin Nygren tekende in Genk een contract voor vijf seizoenen. Dat maakte de club bekend op zijn website.

KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALMATCHEN!

Bayern München, Inter Milaan, Manchester City, … De Europese top wilde Benjamin Nygren graag overtuigen voor hun project te kiezen, maar de zeventienjarige Zweed, die overkomt van IFK Göteborg, tekende in de vooravond voor Racing Genk.

Welcome Benjamin!! 👏💪💙 #krcgenk #samengenk

Geplaatst door KRC Genk official op Donderdag 20 juni 2019

Grootste talent sinds Ibrahimovic

In Zweden wordt er heel wat verwacht van de tiener. In één adem wordt hij genoemd met Zlatan Ibrahimovic, Zwedens grootste voetballende exportproduct met titels in Italië, Spanje en Frankrijk. “De druk die op de schouders van die jongen rust, is immens”, zei de Iraanse coach van IFK Göteborg recent nog. “Groter dan bij Zlatan toen hij 17 was.”

“Neus voor goals”

Wat voor speler is hij? Nygren is een flitsende voetballer. Zeer snel. Een actie in de voeten. Een vinnige linker. En een neus voor goals. “Voeg er nog maar een stevig kopspel aan toe ook”, vult ex-Standardspeler Ralf Edström aan in Het Laatste Nieuws. En daar kan Racing Genk alleen maar van profiteren.

“Op dit moment is hij zonder twijfel het grootste Zweedse talent dat er zit aan te komen. België lijkt mij ook de beste stap die hij kon zetten in zijn carrière. Nederland of België is voor veel Zweden de springplank naar een grote Europese competitie gebleken en ik ben ervan overtuigd dat dat ook voor Nygren het geval zal zijn”, besluit Edström.

Benjamin Nygren in actie

We verwelkomen de 17-jarige Benjamin Nygren! De jonge Zweed komt over van Göteborg uit Zweden waar hij dit seizoen enkele mooie goals maakte! Een overzicht in het filmpje! Veel succes Benjamin🏆🔵⚪️

Geplaatst door KRC Genk, mijn ploeg voor altijd op Donderdag 20 juni 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in