OFFICIEEL: Genk heeft gewild target te pakken

0
Paul Onuachu KRC Genk aankondiging

Racing Genk heeft een nieuwe spits. De Nigeriaan Paul Onuachu komt over van het Deense FC Midtyilland voor ruim zes miljoen euro plus bonussen. De aanvaller is noodzakelijk voor het geval Mbwana Ally Samatta nog zou vertrekken. Die laat de deur alvast op een kier staan.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Dat er al een tijdje interesse was in de 25-jarige boomlange spits, was geweten. Maar gisteren geraakte alles in een stroomversnelling. Plots werd er een akkoord gevonden voor de helft van het bedrag dat de Deense club wilde hebben, aangevuld met enkele bonussen. De handtekeningen werden later gezet.

Paul Onuachu is een echte targetspits”, klinkt het op de website van de club. “Met zijn dubbele meter is hij enorm aanwezig in de box, sterk in de duels zowel in de lucht als op de grond. Bij FC Midtjylland was hij de afgelopen seizoenen goed voor 181 wedstrijden, waarin hij 74 keer scoorde en 23 doelpunten aangaf.”

Laatste inkomende transfer

De Nigeriaan tekende in de Luminus Arena een contract voor vijf seizoenen en is de laatste inkomende transfer van de landskampioen. Uitgaand is er echter nog wat mogelijk. Zo mag Zinho Gano uitkijken naar een nieuwe ploeg. Belgische clubs (als Cercle Brugge en KV Kortrijk of Waasland-Beveren) moeten niet hopen. De spits wil naar het buitenland.

Onuachu zal er echter nog niet bij lopen tegen Anderlecht. Daarvoor is het te kort dag. Wellicht maakt hij volgende week zijn entree in de Belgische competitie.

Welkom Paul Onuachu!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in