OFFICIEEL: Gano en Benson naar Antwerp

0
Manuel-Benson-Steven-Defour-Zinho-Gano-Royal-Antwerp-FC-voorstelling
Manuel Benson, Steven Defour en Zinho Gano worden voorgesteld bij Royal Antwerp FC (Bron: rafc.be)

Racing Genk is in één klap van twee spelers verlost. Zinho Gano trekt voor een seizoen naar de Bosuil om er te voetballen op uitleenbasis, Manuel Benson verlaat de landskampioen dan weer voor een langdurig avontuur bij The Great Old. Enkel Nordin Jackers kan mogelijk nog vertrekken, die staat in de belangstelling van Waasland-Beveren.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Op deze deadline day waren er nog enkele lopende dossiers, maar het huiswerk van Dimitri De Condé was af. Enkele uitgaande dossiers waren nog hangende. Een vertrek van Manuel Benson drong zich op, nadat hij de afgelopen twee weken zelfs niet meer in de selectie zat. Felice Mazzu rekende niet meer op de flankaanvaller, die wel een goeie voorbereiding achter de rug heeft. Hij vertrekt definitief naar Royal Antwerp FC voor 4 seizoenen.

Ook Zinho Gano mocht vertrekken. De spits kreeg de afgelopen week de boodschap dat hij, in afwachting van een nieuwe club, met de B-kern moest meetrainen. Cercle Brugge en KV Kortrijk stuurde hij wandelen, net als ex-club Waasland-Beveren. Hij koos liever voor een avontuur in het buitenland, zo leek het. Tot hij plots opdook bij Antwerp. Hij wordt uitgeleend met een aankoopoptie.

Royal Antwerp FC

Beide spelers verlaten zo Racing Genk, de ene op huurbasis, de andere definitief. Het is echter nog onduidelijk of Zinho Gano mag meespelen wanneer de landskampioen het opneemt tegen The Great Old. In België kan dat enkel wanneer de ploeg het volledige loon betaald. Vroeger werden opties opgenomen in de huurcontracten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in