Nieuwe spits zo goed als binnen: ‘bod van zeven miljoen euro’

0

Racing Genk wil, koste wat het kost, nog een nieuwe aanvaller binnen halen. Zelfs als Ally Samatta niet meer zou vertrekken. De Tanzaniaan laat de deur alvast op een kier staan, maar de landskampioen zit niet stil. Paul Onuachu staat op punt om te tekenen in Genk.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Een boomlange spits, die hebben ze daar nog wel rondlopen in Genk. Maar Zinho Gano wordt richting uitgang begeleid. Hij moet met de B-kern meetrainen en er wordt gewag gemaakt van interesse uit binnen- en buitenland. Blijven over: Stephen Odey en Mbwana Ally Samatta. Die laatste vertrekt eventueel nog.

En dus kijkt Racing Genk uit naar een derde pion voorin. En dat moet de Nigeriaan Paul Onuachu worden. De boomlange spits, hij is 2,01 meter groot, komt over van het Deense FC Midtjylland en de Limburgers hebben een bod gedaan van ruim zeven miljoen euro.

7 miljoen euro

Die naam is echter eentje die al wel meer viel bij de landskampioen, maar de voorzitter van de Deense club hield voet bij stuk. Hij had een transfersom van ruim twaalf miljoen euro op het hoofd van de Nigeriaan geplakt. Naarmate de transfermarkt vorderde (en dichter naar het einde ging) slonk de prijs. De Limburgers zouden ruim zeven miljoen euro betalen.

Onuachu verhuisde in 2012 van FC Ebedei naar de jeugd van de Deense club. Die leende hem in de winter van 2015 uit aan Velje BK. Na vijf doelpunten in dertien optredens keerde hij diezelfde zomer terug naar Midtjylland. Intussen zit Onuachu aan 74 goals in 181 wedstrijden voor de club en maakte hij in maart zijn debuut voor de Nigeriaanse nationale ploeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in