Mazzu: “Zegt veel over wilskracht van mijn groep”

0
Felice Mazzu KRC Genk persconferentie zij
Bron: KRCGenkTV

Racing Genk dwong in extremis Antwerp op de knieën. The Great Old leek een makkelijke zege binnen te slepen, maar dat was buiten Mazzu-Time gerekend. Een doelpunt van Sander berge deed de Luminus Arena, of wat daar nog van over bleef, ontploffen. “Het was niet perfect, maar ik ben tevreden over de mentale kracht die mijn groep toonde.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Het gevoel na de late gelijkmaker? “Dat kan je vergelijken met het gevoel na Moeskroen”, vertelde Felice Mazzu in Het Laatste Nieuws. “Ook al levert het ons nu maar één punt op. Als je 0-2 achter komt tegen Antwerp en je slaagt er alsnog in om een punt te pakken, dan zegt dat veel over de wil en de inzet van mijn ploeg. Met de fighting spirit zit het goed, nu het voetbal nog.”

“Weinig beweging en durf”

Want echt vlot liep het niet. Opnieuw met twee spitsen, maar die werden dan weer nauwelijks gevonden. “Ik denk niet dat we echt creativiteit misten”, zei de Genkse coach nog. “Ik zag vooral te weinig beweging en te weinig durf. Het vloeiende in ons spel ontbrak en daardoor konden we Antwerp niet ontmantelen. Ik had ook gehamerd op efficiëntie. Zowel achteraan als vooraan, maar het was niet goed genoeg.

Na de rode kaart en het doelpunt van Samatta bleef een slotoffensief uit, tot het doelpunt van Sander Berge. “Het was niet perfect”, klonk het tot besluit. “Maar ik ben tevreden over de mentale kracht die mijn groep getoond heeft.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in