Mazzu voor derby: “Het moment om door te duwen”

0
Felice Mazzu KRC Genk persconferentie voorstelling

Felice Mazzu beleeft moeilijke tijden bij Racing Genk, maar de zege tegen KV Oostende en de bekeroverwinning tegen SK Ronse hebben opnieuw vertrouwen gegeven. En dat voor de Limburgse derby tegen Sint Truiden. Een nieuwe zege zou een enorme boost geven. “Het zou ons lanceren”, zegt de Genkse coach in Het Laatste Nieuws.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

De voorbije twee wedstrijden stuurde Felice Mazzu zijn elftal in een 4-4-2-opstelling de wei in. “Het nieuwe systeem werkt”, oordeelt de coach. “Zowel tegen Oostende als in Ronse zag ik goeie dingen, maar het is nog geen afgewerkt product.” De vraag blijft of hij straks ook tegen Sint-Truiden zijn manschappen de wei in zal sturen.

“Een topploeg moet flexibel zijn in de manier waarop het een tegenstander bekampt. Ik heb mijn idee en de jongens weten hoe ik het wil aanpakken. We spelen op kunstgras, dat zorgt ervoor dat je als coach nog meer gaat nadenken over het profiel van spelers dat je wil gebruiken”, klinkt het nog.

Kunstgras

“Defensief positiespel wordt heel belangrijk, op kunstgras is het moeilijker om schoonheidsfoutjes te herstellen. Anderzijds wil ik ook het evenwicht dat er nu in dit team zit niet te veel verstoren enkel en alleen omdat we op een andere ondergrond spelen.”

Mazzu merkt dat er nieuw vertrouwen in de ploeg zit. “De sereniteit is terug. Dat voel je. Dit is het moment om door te duwen. Een zege tegen Sint Truiden, wat voor de supporters toch de belangrijkste match van het jaar is, zou ons echt lanceren”, besloot de Genkse coach. Antwoord vanavond, vanaf 20u30 op Stayen.

Mazzu voor STVV – Genk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in