Mazzu-time tegen Antwerp levert punt op

0
GnkAnt
Bron: Twitter KRC Genk

Racing Genk en Felice Mazzu, voorlopig is het nog geen match made in heaven, maar er komt schot in de zaak. En dan vooral het fenomeen scoren in de laatste minuten wanneer het kalf verdronken lijkt te zijn. Dat deed de coach bij Charleroi zo dikwijls en ook bij de landskampioen kan je spreken van een paar wedstrijden nu. Tegen Antwerp leverde het een puntje op.

Felice Mazzu kon niet rekenen op de geblesseerde Joakim Maehle. Zoals aangekondigd werd hij vervangen door Casper De Norre. Verder kwam Berge naast Heynen te staan op het middenveld en stonden Ndongala en Ito op de flanken. De twee spitsen luisterden naar de namen Paul Onuachu en Ally Samatta.

Nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, had Didier Lamkel Zé er al 0-1 van gemaakt. De Luminus Arena was plots stil, een achterstand tegen Antwerp. Aj, aj, aj. In één tijd duwde hij een voorzet van Buta, die in de belangstelling van enkele Premier League-clubs staat, tegen de touwen. Genk moest meteen in de achtervolging.

Maar Racing Genk kende moeite met de Antwerpenaren. Het was wroeten en zweten, een hele helft lang. Het Antwerpse spel, viriel achteraan en frivool voorin, dat lag de Limburgers niet meteen. Op een verrassingspoging van Sander Berge en een schotje van Ito na kwam de thuisploeg nooit in de buurt van Sinan Bolat.

Bij de start van de tweede helft werd het mes door Antwerp nog een beetje dieper geduwd. Ivo Rodrigues kreeg een zee van tijd om te schieten. Uiteindelijk was het eigen verdediger Jhon Lucumi die met een uitgestoken been zijn eigen doelman zou verrassen in de korte hoek. 0-2, ga er maar aan staan. Tegen Antwerp nota bene.

Maar Antwerp zou Antwerp niet zijn als ze zichzelf iets of wat in de voeten schieten. The Great Old zag Lamkel Zé al geel pakken en even later beging de Kameroener hands: een tweede geel moest het gevolg zijn. De scheids koos er echter voor om het blauw-blauw te laten. Tot woede van de anders zo rustige Guy Martens.

Maar de woede zou worden omgezet bij Racing Genk. In motivatie om er toch nog iets van te maken. Want helemaal uit het niets, Antwerp leek gewonnen zaak te hebben in de Luminus Arena, kwam de landskampioen plots op een aansluitingstreffer. Ally Samatta zou op een weergaloze manier de 1-2 maken.

Hij nam een vrije trap meteen op de slof en liet Bolat kansloos. Even later moest Ivo Rodrigues met een rode kaart naar de kant. Nog een kwartiertje te voetballen, Racing Genk met elf tegen tien op zoek naar de gelijkmaker. Het moest er van komen, maar uiteindelijk werd het niet meteen een stormloop.

Een doelpunt van Dieumerci Mbokani zou nog, terecht, worden afgekeurd vanwege buitenspel. Daardoor bleef de hoop op een gelijkspel. En als Sander Berge er zich mee gaat moeien… De Noor schoot richting het doel en de bal vloog tegen de touwen. In extremis een nederlaag afgewend. Mazzu-time levert deze keer geen drie, maar wél één punt op. Oef, klonk het in de Luminus Arena.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in