Mazzu over Supercup: “Zie het als een bekerwedstrijd”

0

Felice Mazzu kan morgen een eerste prijs winnen met Racing Genk. De Supercup, die speelt het in eigen huis tegen bekerwinnaar KV Mechelen. De Maneblussers kregen net te horen dat ze geen beker- of Europees voetbal mochten spelen. “Met alles wat gebeurd is, komen ze straks ongetwijfeld gemotiveerd aan de aftrap”, zegt Mazzu in Het Nieuwsblad.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

De trainer oogde relaxed. De voorbereiding loopt op zijn eind. “Het is belangrijk om goed te beginnen. Ik wil morgen terugzien op wat we gewerkt hebben, op wat ik gezien heb tijdens die twee oefenwedstrijden die we gespeeld hebben op stage en ik hoop diezelfde goesting te zien bij mijn spelers.”

“Automatismen vinden”

Van de kampioenenploeg van Racing Genk vertrokken alleen maar Joseph Aidoo, Ruslan Malinovskyi en Leandro Trossard. “Ik ga niet zeggen dat je als trainer blij bent als zo’n spelers vertrekken, maar de club heeft goed gewerkt en spelers gehaald met veel kwaliteiten. Of we tijd nodig hebben? Als de resultaten goed zijn, niet. Anders wel”, grijnsde hij. “Misschien hebben we centraal op het veld nog wat tijd nodig om de automatismen erin te krijgen.”

“Ik zie dit als een bekerwedstrijd. Een overwinning is belangrijk voor de ploeg en voor de club, maar ook voor mij. Wat ik verwacht van KV Mechelen? Ik heb me een goed beeld gevormd van die ploeg. Ze hadden vorig jaar al spelers die meekunnen in 1A en veel is er niet veranderd. Bovendien, met alles wat er de laatste tijd gebeurd is, komen ze ongetwijfeld gemotiveerd aan de aftrap.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in