Mazzu heeft er zin in: “We moeten breken met het verleden”

0

Het debuut van Philippe Clement bij Racing Genk verliep in mineur. Zijn debuutwedstrijd was er een tegen KV Kortrijk en die ging verloren. Felice Mazzu wil alvast de geschiedenis doen kantelen. “We moeten breken met het verleden”, lachte hij een dag voor de competitiestart.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Het wordt warm in Genk vanavond. “Dergelijke omstandigheden zijn loodzwaar, zeker als je achter de bal moet lopen. We moeten dus zorgen voor een snelle en vooral precieze balcirculatie om Kortrijk af te matten”, stelt Felice Mazzu in Het Nieuwsblad.”Maar om een match voor te bereiden is deze hitte catastrofaal. Ik merk dat de spelers sneller vermoeid zijn.”

“Alle ogen zijn op de titelverdediger gericht, iedereen zal ons vel willen”, zegt hij nog. “Dat is iets waarmee we zullen moeten leren omgaan. We zullen proberen om te breken met het verleden. Ik ben heel tevreden over de manier waarop mijn spelers naar deze wedstrijd hebben toegeleefd. Ze tonen elke dag honger.”

“Kortrijk taaie tegenstrever”

In de Supercup voetbalde Racing Genk aardig. “Ik was tegen Malinwa bij momenten tevreden over de manier waarop we de bal rond speelden en gevaar creëerden. In delen van de wedstrijd was het ook minder goed. Er is overigens nog werk op defensief vlak. We waren tegen Malinwa nog te kwetsbaar in de omschakeling.”

Met KV Kortrijk komt een lastige tegenstander op bezoek. “Cijfers liegen niet, Kortrijk is een heel taaie tegenstrever. Ze beschikken over kracht, snelheid en gestalte. Daarmee kunnen ze het elke tegenstrever moeilijk maken. Ze verloren alleen Felipe Avenatti, maar Hervé Kage en Ilombe Mboyo zijn terug van een uitleenbeurt. Christophe Lepoint mag je ook nooit uit het oog verliezen”, besluit Mazzu.

Felice Mazzu voor KRC Genk – KV Kortrijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in