Mazzu: “Antwerp is een titelkandidaat”

0
Felice Mazzu KRC Genk reactie lach
Bron: KRCGenkTV

Felice Mazzu beseft dat het zaterdag niet al te best was en dat het morgen tegen Antwerp beter moet. Maar misschien maakt dat wel een klein verschil voor de landskampioen. “Zij komen naar Genk om te winnen, wij zullen daarom de match zelf in handen moeten nemen en het balbezit opeisen”, vertelt hij in Het Belang van Limburg.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Tegen Cercle Brugge moest Felice Mazzu net voor de rust noodgedwongen wisselen: Joakim Maehle was immers geblesseerd. “In theorie zou hij kunnen spelen, maar op mentaal vlak is hij volgens mij niet helemaal klaar”, stelt de Genkse coach één dag voor de topper tegen Antwerp. “Daarom heb ik hem uit de selectie gelaten.”

Casper De Norre

“We hebben daar een goed gesprek over gehad. Ik vind het belangrijker dat hij voor de match tegen Eupen er weer helemaal staat. Als hij geen reactie ondervindt na de training, mag dat geen probleem zijn”, vervolgde de coach. Het is echter niet de eerste keer dat de rechterschouder uit de kom gaat. “Maar een operatie is niet nodig, bevestigde de medische staf.”

Dat betekent dat Casper De Norre wellicht aan de aftrap staat. “In deze drukke periode moet je al eens roteren. Dat leverde ook veel kritiek op. Maar als je altijd met dezelfde ploeg zou aantreden, zou de ploeg vermoeid raken en het niveau dalen. Ook omdat er minder concurrentie zou zijn en die moet aanwezig blijven op lange termijn.”

“Balbezit opeisen”

Tegen Cercle Brugge was er nauwelijks blijdschap om de zege, gezien de matige prestatie. Misschien ligt Antwerp hen beter? “Zij zijn een titelkandidaat”, weet Mazzu. “Zij zijn fysiek erg aanwezig, maar ze koppelen duelkracht ook aan technisch vermogen. Zij komen naar hier om te winnen. Daarom zullen wij de match zelf in handen moeten nemen en het balbezit opeisen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in