Hrosovsky traint eerste keer mee: “Hij brengt extra ervaring”

0

Daar is ’em, zou wijlen Rik De Saedeleer gezegd hebben. Patrik Hrosovsky heeft voor het eerst meegetraind met landskampioen Racing Genk in aanloop naar de topper tegen Anderlecht van komende vrijdag. De Genkenaren zien de Slovaak komen nadat hij met Viktoria Plzen werd uitgeschakeld in de derde voorronde van de Europa League.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Afgelopen vrijdag hoopte Felice Mazzu zijn Slovaakse pion snel te zien. “Ik ga niet ontkennen dat ik blij was dat Plzen werd uitgeschakeld“, vertelde hij in Het Laatste Nieuws. “Al is het voor zijn ploeg natuurlijk jammer. Het betekent wel dat Patrik Hrosovsky al wedstrijdritme heeft. Fysiek hoeven we hem niet meer klaar te stomen. Hij kan in principe zo snel mogelijk geïntegreerd worden.”

“Hij voegt ervaring toe. Dat wordt het belangrijkste. Die extra ervaring op het middenveld ontbreekt momenteel. Zowel op het veld als in de kleedkamer kan hij op dat vlak zijn steentje bijdragen. Bovendien is hij niet zomaar een speler, maar kapitein van een te duchten ploeg die we erbij krijgen. Een box-to-box-speler die het simpel houdt, vista heeft en goed in de ruimtes beweegt.”

“Meerdere mogelijkheden”

“Hij kan met Bryan Heynen en Sander Berge spelen, maar ook met Ianis Hagi, Benjamin Nygren of Dries Wouters erbij. Hrosovsky biedt meerdere mogelijkheden”, besluit Mazzu.

Gisteren doken meer dan honderd supporters op voor de training, de enige training die open was voor publiek. Bij Genk krijgt de Slovaak het nummer 17, dat droeg hij ook al bij Viktoria Plzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in