Hrosovsky: “We hebben Salzburg achter ons gelaten”

0
Patrik Hrosovsky KRC Genk interview 1

De Slovaakse middenvelder Patrick Hrosovsky toont eindelijk zijn waarde voor Racing Genk. De nieuwkomer, die pas midden augustus kwam van Viktoria Plzen, speelde negentig minuten tegen Napoli en toonde zijn Europese ervaringen. Hij leidde de Limburgers mee naar een onverhoopt punt tegen Napoli.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

“Uiteindelijk is het jammer dat de wedstrijd niet eindigde op een 2-2 of zo”, sprak hij in Het Belang van Limburg. “Maar oké, we hebben Salzburg achter ons gelaten, dat is wel duidelijk. Slechter dan in Oostenrijk kon ook moeilijk, al staat die 6-2 sinds dinsdag toch weer in een ander daglicht. Kijk maar naar Tottenham, vorig jaar finalist. Zij kregen een 2-7-aangesmeerd door Bayern.”

Patrick Hrosovsky moet de leider op het middenveld worden”, sprak Dimitri De Condé bij zijn aanstelling en de Slovaak lijkt er na een kleine maand ook door te komen. Gisteren was hij bijvoorbeeld een van de beteren op het veld en ging hij voorop in de strijd.

Champions League

“Voor zulke wedstrijden doe je het”, klonk het. “Ik heb vorig seizoen mogen proeven van de Champions League. Nu weer. Dat zijn grote momenten in een carrière. Dan moet je voetballen met een groot hard en dat hebben we gedaan.”

En Patrick Hrosovsky heeft een groot hart, eentje dat mee de nul op het bord hield want het was de Slovaak die een schot van Kalidou Koulibaly van de doellijn kegelde. “Ik dacht, ik zal maar even voor keeper spelen”, lachte hij. “Of Coucke me al bedankte? Dat zal hij zeker nog doen”, besloot de middenvelder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in