Genk reageert op incidenten: “Vastbesloten om juiste antwoord te geven”

0
KRC Genk logo mijn ploeg voor altijd

Racing Genk heeft gereageerd na de incidenten op Stayen. De Limbasico werd niet volledig uit gespeeld nadat eerst Truiense supporters allerlei zaken op het terrein gooide bij een 0-3-tussenstand. Nadien kantelde de wedstrijd helemaal en probeerden enkelingen het terrein te bestormen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

“Meer dan een uur was Racing Genk de betere ploeg op Stayen”, schrijft de club in een statement. “Met een doelpunt van Theo Bongonda en twee van Ianis Hagi stond er een 0-3-voorsprong op het bord na een uur voetballen. De wedstrijd was gespeeld. De hoofdrol naast het veld werd opgeëist door de Truiense supporters.”

“De scheidsrechter moest na zes minuten in de tweede helft een eerste keer ingrijpen nadat onze doelman Gaetan Coucke werd bekogeld met flesjes, bekers en aanstekers door STVV-supporters. Ze bleven voorwerpen op het veld gooien waarna de scheidsrechter een tweede keer moest ingrijpen en het spel stillegde op het uur.”

“Stilleggen wedstrijd kwam Genk niet ten goede”

“Meer dan een kwartier lag het spel stil. En ook nadien bleef de Truiense aanhang onze spelers bekogelen met voorwerpen, wat duidelijk zichtbaar was in het stadion en op televisiebeelden. Hierop had de wedstrijdleiding de wedstrijd veel eerder moeten staken”, vinden ze in de Luminus Arena. “Het stilleggen van de wedstrijd kwam onze ploeg niet ten goede. De wedstrijd kantelde.”

Van een 0-3-voorsprong ging het op een half uur tijd naar een 3-3-gelijke stand. “Ook onze supporters reageerden nu, waarna de politie optrad en de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde.”

“Overleg met OSV”

“De club staat als één man achter haar ploeg en staf en is vastbesloten om zowel op het veld als ernaast het juiste antwoord te geven. In de eerste plaats met een sterke sportieve reactie in de volgende wedstrijd aanstaande woensdag. Daarnaast vanuit de bestuurskamer, nadat de voetbalbond duidelijkheid geeft over de te volgen stappen.”

“Tot slot ook in overleg met het OSV (Overkoepelende Supportersvereniging van Genk, red.), opdat we de belangen van onze club samen beter verdedigen door individuen die de club schaden sneller aan te pakken”, besloot de club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in