Genk kan vertrouwen putten uit nederlaag bij Liverpool

0
LivGnk MD
Bron: Twitter KRC Genk

Racing Genk is er niet in geslaagd om iets mee te pakken uit Anfield. Het had gekund, want Liverpool was niet echt geïnteresseerd in de wedstrijd van vandaag. Ally Samatta zorgde voor angstzweet bij Jürgen Klopp, maar de Belgische landskampioen blijft achter met een één op twaalf in de Champions League.

Felice Mazzu koos voor een defensie met drie (of vijf, zo u wil) verdedigers. Lucumi, Dewaest én Cuesta kwamen daardoor in de ploeg. Op het middenveld kwam Patrick Hrosovsky in de plaats van Wouters. Ito werd als tweede spits gezet, naast Ally Samatta. Op de linksachter stond Casper De Norre. En Genk wilde beter doen dan in de heenwedstrijd.

Toen slikte het een tegendoelpunt na twee minuten voetballen. Vandaag, op Anfield, was dat toch even anders. De Limburgse muur stond uitstekend, The Reds vonden geen oplossingen in het spel van de Belgische landskampioen. Tot na een kwartier de buitenspelval niet goed werkte. Wijnaldum frommelde binnen.

Het was zowat het enige wat Liverpool liet zien op Anfield. En Racing Genk kon daar ook bijzonder weinig tegenover zetten. Het probeerde wel met een paar acties van Ito, maar telkens liep het ergens mis. Het enige geluk van de Belgische landskampioen was dat The Reds ook niet veel zin hadden om door te duwen. Een geluk bij een ongeluk.

Want vlak voor de rust lukte het dan toch: een hoekschop werd door Ally Samatta tegen de touwen gekopt. De Genkse vicekapitein vierde, samen met wellicht een groot aantal Tanzanianen in het thuisland, de gelijkmaker. Even later nog een goeie kans voor Racing Genk. Joakim Maehle zou uiteindelijk besluiten in het zijnet.

De Limburgers hadden dertig procent balbezit bij de pauze, maar bij de pauze stond er wel een gelijke stand op het bord. Voor Racing Genk een uitstekende tussenstand, gezien de druk op de schouders van Felice Mazzu. Overigens stond het ook in Napoli tegen Salzburg ook gelijk. In C veranderde er bij de pauze dus niet aan de rangschikking.

In het begin van de tweede helft probeerde Racing Genk de gelijke tred wel vast te houden. Het eerste schot op doel was er eentje van Divock Origi. Doelman Coucke kon de bal uit zijn hoek halen. Aan de overkant kon Sander Berge zich niet genoeg doorzetten en legde vervolgens foutief af. Liverpool ontsnapte half.

En nog geen minuut later zou dat cash betaald worden door Racing Genk. Oxlade-Chamberlain, in de heenwedstrijd al de doder van de Limburgers, deed het ook in de terugwedstrijd. Een schot laag over de grond, geen schijn van een kans voor Gaetan Coucke. Liverpool opnieuw op voorsprong, terwijl de Belgische landskampioen beter in de wedstrijd kwam.

The Reds pakten nu wel over en dreigden er snel een derde doelpunt bij te doen. Salah probeerde het, zonder succes. Origi deed ook nog een poging en ook de ingevallen Mané mocht wat richting doel trappen. Gaetan Coucke zag het allemaal over en naast de kooi gaan. De Genkse doelman moest nauwelijks wat terugdoen.

Maar uiteindelijk bleef de wedstrijd boeien, gezien Liverpool weigerde om de klus helemaal af te maken. De ploeg toonde mentaliteit en probeerden in de slotfase nog wat terug te doen. Zo vond De Norre Heynen, die schuin voor doel stond. De middenvelder trapte, maar Alisson bracht redding. De Braziliaanse doelman was woest op zijn verdediging.

De thuisploeg liet Racing Genk nu wel komen, Felice Mazzu gooide ook nog Paul Onuachu in de strijd in de hoop van zijn lengte gebruik te kunnen maken. Ook Bongonda en Ndongala kwamen in de ploeg. Maar de grote Nigeriaanse spits werd nauwelijks gevonden. En op hoge ballen was Alisson steeds sterker.

Uiteindelijk werd ook Dewaest nog voorin geposteerd, alles om die gelijkmaker nog te puren, maar kansen waren er niet meer. The Reds speelden dat ook simpel uit en blijft zo steken op een nederlaag, maar eentje zonder het schaamrood op de wangen. Bovendien waren de supporters in grote vorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in