Genk geeft veilige voorsprong helemaal weg

0
Jupiler Pro League logo

Racing Genk is helemaal het noorden kwijt. In de Limburgse derby kwam het na een uur voetballen op een veilige 0-3-voorsprong, maar supportersonrusten hebben ook in het hoofd van de spelers plaatsgenomen. Aan het einde van de rit stond het gelijk en waren het onze ‘supporters’ die het uithingen. Conclusie: veel verliezers op Stayen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

“De Limburgse derby winnen, het zou een nieuwe start kunnen betekenen.” Het waren niet de letterlijke woorden van Felice Mazzu, maar uiteindelijk kwam het daar wel op neer. In een nieuwe formatie stuurde de Genkse coach zijn elftal de wei in. Paul Onuachu werd naar de bank gehaald, Theo Bongonda startte zijn eerste wedstrijd voor Racing Genk.

Bongonda opent score

Wie vuurwerk verwachtte in de Limbasico kwam bedrogen uit. De bezoekers uit Genk mochten dan wel de openingsfase voor hun rekening nemen, veel kansen kwamen daar niet uit. Hoekschoppen daarentegen waren er bij de vleet. Eentje daarvan werd binnen gekopt door Theo Bongonda. Een verdiende voorsprong voor de Genkies.

Sint Truiden reageerde. Boli kopte een niet te missen kans toch nog over. De Genkies dreigden zelden en verloren ook gaandeweg het initiatief. De Truienaars kwamen beter in de wedstrijden. De Bruyn kon trappen, Lucumi deed de bal ei zo na in eigen doel belanden. En zo trokken we richting kleedkamers. De Limbasico baarde een muis.

Genk komt op 0-3

Maar meteen na de pauze zou het spektakel losbarsten op Stayen. De thuisploeg kwam suf uit de kleedkamers en gaf al snel een strafschop weg. Ianis Hagi zette simpel om. Even later mocht de Genkse ‘nummer tien’ opnieuw vanaf elf meter aanleggen. Ook nu liet hij de Truiense doelman kansloos: 0-3 en de punten leken binnen.

Match stilgelegd

Want de Truiense fans waren er niet mee gediend dat Genk twee strafschoppen kreeg. Ze gooiden allerhande zaken op het veld, waardoor de wedstrijd een kwartier werd stil gelegd. Best ironisch, gezien de Racing Genk-supporters in een kooi waren gezet.

De onderbreking heeft de thuisploeg deugd gedaan. Luttele seconden nadat er opnieuw werd gevoetbald, belandde een hoekschop op het hoofd van Boli en stond het 1-3. Het vuur op Stayen brandde weer. Genk moest recht blijven en overleefde een streep van Acolatse en een kopbal van Mmaee. Nadien leek het er weer op dat Genk de match zou uitspelen.

STVV maakt gelijk

Schone schijn, want de thuisploeg wist niet van ophouden. Racing Genk verstijfde compleet en met de 2-3 van Garcia, een lekkere volley, kwam de schrik helemaal toe. Coucke werd aan zijn lot over gelaten en Yohan Boli stond voor zijn neus. De spits kende geen genade: 3-3, de Genkse sportieve malaise compleet.

Maar ook naast het veld werd het grimmiger. De supporters, die opgesloten zaten in een kooi, begonnen hun stukje tribune af te breken, waarna de politie in actie kwam om het veld af te schermen. Na luttele minuten besloot scheidsrechter Visser het duel te staken. Wie er de punten krijgt na deze hele rare wedstrijd, blijft afwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in