Genk en Club Brugge delen de punten

0

Racing Genk en Club Brugge hebben de punten gedeeld na een intense topper met veel opwinding en weinig goed voetbal. Vooral de kampioen ontsnapte. De machine die Clement van Genk maakte, stokte in de eerste helft. Het had een eigen doelpunt van Hans Vanaken nodig om gelijk te maken.

Felice Mazzu stond met Racing Genk voor zijn tweede topaffiche in twee weken tijd. Vorige week versloeg hij het Anderlecht van Vincent Kompany, vandaag trok hij naar Club Brugge. Daar was ex-Racing Genk-coach Philippe Clement aan de slag gegaan.

Het was meteen zwoegen voor Racing Genk. Club ging vol gas, verder gaan op de kwalificatie voor de Champions League, van start. Okereke trof na twee minuten de paal. Het zou echter de enigste grote kans blijken van de Bruggelingen in de openingsfase. De reactie van Racing Genk liet op zich wachten tot halfweg de eerste helft.

Niemand was gevolgd om een scherpe voorzet van Sander Berge tegen de touwen te duwen. Piotrowsky mocht van geluk spreken dat hij geen rood kreeg na een charge op Mats Rits. Uiteindelijk moest Gaetan Coucke zich toch omdraaien in de eerste helft. Deli troefde Dewaest af en die kopte de bal tegen de touwen.

Ook na de pauze zou dat het spelbeeld zijn. Opnieuw trilde het doelhout na luttele minuten. Deze keer was het Vormer die na mistasten van Coucke de bal tegen het doelhout knalde. Kort daarna was de kapitein van Club dicht bij zijn tweede assist, maar Okereke duwde naast. Racing Genk kreunde.

Rond het uur kwam Racing Genk iets beter in de wedstrijd. Paintsil ging mooi langs Mata, maar zag zijn verrassende trap maar net naast gaan. Zijn vervanger, Ndongala, trapte een mooie schietkans bij de tweede paal onbesuisd naast. Het was een vrije trap van Hrosovsky die afweek op Hans Vanaken die voor de gelijkmaker zorgde.

Club zakte volledig weg, de landskampioen ging op zoek naar meer. Samatta krulde eerst de bal vanop de grote rechthoek net boven de winkelhaar. In een volgende fase botste hij op Simon Mignolet. Coucke zag het graag gebeuren, hij moest pas terug in actie komen met nog een kwartier op de klok.

De ingevallen Dennis zag zijn goeie trap in extremis gekeerd door de Genkse doelman. Opschudding in de tachtigste minuut, toen Ndongala Dennis zonder aantoonbare reden onderuit schoffelde. De vleugelspits kwam verrassend genoeg weg met geel. Bijna was het derde keer goeie keer voor Samatta, maar de Tanzaniaanse spits kopte onbegrijpelijk naast.

Ondanks een pak kansen aan weerszijden na de rust bleef het uiteindelijk bij 1-1. Een terechte uitslag nadat beide teams elk één helft domineerden. Voor Racing Genk is het dus een competitiestart met tien op achttien, Club Brugge laat het na om competitieleider Standard onder druk te zetten voor hun treffen met Anderlecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in