Mazzu heeft respect voor Anderlecht: “Ze verdienden meer dan twee punten”

0

Felice Mazzu staat voor zijn eerste topper in de Luminus Arena met Racing Genk. Vanavond ontvangt hij recordkampioen Anderlecht. “Ik las dat de druk bij ons lag”, stelt de Genkse coach. “Maar voor conclusies is het veel te vroeg”, vertelt hij nog in Het Belang van Limburg.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Vorige week knalde Mbwana Ally Samatta Racing Genk naar een broodnodige overwinning na een competitiestart in mineur. Zes punten uit vier wedstrijden is voor de landskampioen te weinig. Nu dan tegen Anderlecht? “We zullen voluit gaan in een uitverkocht stadion”, zegt Felice Mazzu. “We zullen zelf op het veld het signaal moeten geven door vol gas te geven.”

“Dat lukte vorige week op de Freethiel heel goed vanaf de eerste minuut, al wordt Anderlecht een heel andere tegenstrever. Wij miskijken ons zeker niet op hun twee op twaalf”, klinkt het nog bij de Genkse T1. “Als je hun wedstrijden ontleedt, dan zie je dat ze meer verdienden. Het is in elk geval boeiend om op zoek te gaan naar hun sterke punten en mindere momenten, waarvan wij gebruik moeten maken.”

“Te vroeg voor conclusies”

“Anderlecht voetbalt atypisch, deze manier van voetballen kom je niet vaak tegen in België”, sprak hij nog, alvorens de vraag omtrent de druk te dribbelen. “Ik las ergens dat Hein Vanhaezebrouck vindt dat de druk bij ons ligt. Ik dacht dat wij vorige week gewonnen hadden? Ach, de druk is er altijd en moet er ook altijd zijn. Wij moeten ons willen meten met de beste ploegen.”

“En ik ben het er helemaal mee eens dat Anderlecht een betere waardemeter wordt dan Waasland-Beveren. Maar beslissend zijn deze wedstrijden nog niet, voor conclusies is het nog veel te vroeg. Je krijgt pas een juist beeld van de verhoudingen als na 2 september alle kernen volledig zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in