De Condé over loting: “Proberen minstens één match te winnen”

0
Dimitri De Condé KRC Genk interview 2
Bron: KRCGenkTV

Met titelverdediger Liverpool, het Italiaanse Napoli en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg is de poule van Racing Genk zwaar, maar ook aantrekkelijk. “We hebben zes kansen en daar kijken we naar uit”, vertelt technisch directeur Dimitri De Condé, die meteen uitsluit dat Berge en Samatta nu nog vertrekken.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

“Tegen de titelverdediger op Anfield mogen spelen, is een unieke ervaring”, opende Dimitri De Condé. “Dat wordt sowieso onvergetelijk. Napoli is top voor onze Italiaanse gemeenschap. Met Dries Mertens en Kalidou Koulibaly ook meteen spelers die we kennen. En Salzburg is geen slechte ploeg. Ik hoor meteen dat we dan kans maken.”

Thuisreputatie

Ja, die is er thuis, maar we weten ook hoe moeilijk Club Brugge het ginds had in een vorige Europese campagne. Dat is ook gewoon een goeie ploeg, de ploeg die onderschat wordt. We hebben ambitie, ja. We willen onze thuisreputatie hoog houden en we proberen minstens één wedstrijd te winnen. Als we starten, moet overwinteren de ambitie zijn”, klinkt het groots.

“Iedereen zal nu zeggen dat we tegen Liverpool moeten stunten, maar dat wordt bijzonder moeilijk. Je moet het in Salzburg doen. Je moet die ambitie ook in de groep leggen. We hebben zes kansen en daar kijken we naar uit”, sprak hij nog, die ook nog even over de poule van Club Brugge sprak. “We mogen allebei tevreden zijn.”

“Ga ervan uit dat Samatta en Berge blijven”

“Ik ben een Barça-fan en ga dus niet graag naar Real. Maar ik ben gewoon tevreden dat zij ook een topgroep hebben. We kunnen laten zien of het Belgische voetbal stappen heeft gezet. Dat is de uitdaging voor beide clubs.”

Voor jongens die willen vertrekken, zoals Mbwana Ally Samatta of Sander Berge, kan deze loting meespelen om toch te blijven. “Daar is de loting belangrijk in. Zo droomt Ally ervan om in Engeland te spelen. Als hij een goed figuur slaat tegen Liverpool, zullen zijn kansen vergroten. Ik ga er dus vanuit dat zij blijven“, besloot de TD van Racing Genk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in