Kapitein Dewaest na nul op zes: “Geen crisis”

0

Sébastien Dewaest beleeft moeilijke tijden als kapitein van Racing Genk. De Limburgers beleven een vormdip gekruid met twee doelpunten. Dat in het begin van het seizoen, kan straks zware gevolgen hebben. Maar van een crisis wil hij echter niet weten. “We wisten ook dat het niet hetzelfde zou zijn als vorig jaar.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Racing Genk won dan in eigen huis wel van KV Mechelen (Supercup) en KV Kortrijk (competitie), nadien werd er verloren op bezoek bij Malinwa en in eigen huis tegen Zulte Waregem. Goed voor de eerste nul op zes sinds 2017. “We reageerden goed in de tweede helft”, stelde kapitein Sébastien Dewaest bij Sporza. “We namen de controle over en drukten, maar na de 0-2 was het gedaan.”

“Blijven werken”

“We misten wat efficiëntie voorin, maar achterin was het ook niet allemaal goed. Het is niet top, maar het is ook geen crisis”, suste hij. “We hebben tijdens de week gepraat over de wedstrijd tegen KV Mechelen en vandaag was het ook al wat beter.”

Maar de competitiestart lijkt, met drie op negen, nu al mislukt. “Natuurlijk is er druk, maar we moeten hier nu lessen uit trekken en blijven werken. We wisten ook dat het niet hetzelfde zou zijn als vorig jaar. Over de titel of een plaats in de top drie spreken we nog niet. Het wordt moeilijk”, besloot de kapitein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in