Dewaest na nederlaag: “Zulke dagen heb je”

0

Sebastien Dewaest wilde niet te lang stilstaan bij de nederlaag in Charleroi. De aanvoerder van de Limburgers, die op bezoek bij zijn ex-ploeg steevast werd uitgefloten, speelde ook een hoofdrol bij het tweede doelpunt van de Carolo’s. “Ja, ik raakte de bal even”, zei hij in Het Belang van Limburg.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Sebastien Dewaest stond op de eerste rij toen scheidsrechter Nathan Verboomen een strafschop gaf aan Charleroi. Even daarvoor had hij dat ook kunnen doen voor Racing Genk, maar daar deed hij het niet. Vijf minuten later was het zelfs 2-0. Paul Onuachu scoorde nog tegen, maar verder kwamen de Limburgers niet.

Strafschop

“Voor ons spelers is het altijd moeilijk te zien”, verschool de aanvoerder zich achter de strafschopfase. “Het ging heel snel. De scheids zei dat het fout was, zijn assistent en de VAR volgden hem daarin. Het mag geen excuus zijn”, klonk het nog. “Je moet hiermee leren leven, want je kan er toch niets tegen doen.”

“Je moet daarna de rug snel rechten”, zei hij nog, maar daar slaagde Racing Genk niet in. Niet veel later was het 2-0, met dank aan Dewaest. “Ja, ik raakte hem even. Zulke dagen heb je.”

“Tijd nodig”

Racing Genk gaat met tien op eenentwintig op het vliegtuig richting Salzburg. “Of we onze start hebben gemist? Dat zou ik niet zeggen. Er zijn veel wissels in de ploeg en in de staf geweest. We zijn aan een nieuwe cyclus begonnen en het heeft tijd nodig vooraleer iedereen snapt wat hij moet doen. We vragen aan de supporters om ons die tijd te geven, want deze club is aan het bouwen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in