Kapitein Dewaest: “Moeten in de spiegel kijken”

0

Sébastien Dewaest nog zo blij als een kind toen hij twee weken geleden de Supercup de lucht in mocht tillen. De nieuwe kapitein moet het echter ook komen uitleggen wanneer het niet loopt zoals gewenst. Een nederlaag tegen KV Mechelen was niet gepland, “maar het was wel verdiend”, zegt Dewaest.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Met een gelukje op een gelijke stand komen bij de rust, maar uiteindelijk met lege handen achter blijven. Het gebeurde Racing Genk gisteren Achter de Kazerne. Daar kwam het, via een doelpunt van Mbwana Ally Samatta, uit het niets op gelijke hoogte. Uiteindelijk kocht het daar niets mee, want in de tweede helft ging Mechelen er nog over.

“Verdiende nederlaag”

“Het was een verdiende nederlaag”, stelt Sébastien Dewaest voor de camera’s van Play Sports. “Dit is misschien wel goed omdat de mentaliteit er niet was. En ik denk de goesting ook niet”, aldus nog een strenge verdediger, die zijn ploegmaats aanmaant om in de spiegel te kijken.

“We moeten allemaal voor de spiegel gaan staan, ik ook. We moeten eerlijk zijn. Misschien dachten we dat het vanzelf zou gaan omdat we kampioen waren. Het is goed dat we deze klap krijgen”, besloot Dewaest nog. Volgende week wacht een confrontatie met Zulte Waregem, dat zwalpend aan de competitie is begonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in