Kapitein Dewaest kopt Racing Genk naar Supercup-winst

0

De kapiteinsband rond de arm van Sébastien Dewaest doet de verdediger deugd. Met twee doelpunten legde hij de hand op de tweede Supercup-winst in de geschiedenis van Racing Genk. Dante Vanzeir scoorde het derde doelpunt, maar juichte niet. Hangt er iets in de lucht?

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Mea culpa. Wat waren we mis in onze vermoedelijke opstelling van KRC Genk voor de Supercup. Natuurlijk stonden Vukovic, Dewaest, Uronen en Berge aan de aftrap, maar voorin verraste Felice Mazzu met de terugkeer van Africa Cup-ganger Ally Samatta. Manuel Benson en Ito speelden. Op het middenveld geen spoor van Hagi, wél Piotrowski.

Kapitein Dewaest opent score

Racing Genk begon scherp en goed, het dwong KV Mechelen meteen achteruit. Het leverde op het kwartier een doelpunt op. Vrije trap van Benson, Verrips leek wat verrast, maar aan de tweede paal stond Sébastien Dewaest en de kersverse Genkse kapitein scoorde het eerste doelpunt van de avond.

Genk loste het gaspedaal een beetje, waardoor KV Mechelen meer aan de bal kon komen. De landskampioen kwam wel goed weg toen een duw op Togui niet werd bestraft. Aan de overkant scoorde Piotrowski een tweede doelpunt voor Genk, maar dat werd afgekeurd wegens handspel. De thuisploeg ging met de kleine voorsprong richting kleedkamers.

Weer Dewaest

Hetzelfde spelbeeld na de pauze. Malinwa probeerde, maar het was Genk dat het scherpst was. Wéér een stilstaande fase, wéér Sébastien Dewaest. Dit keer kopte de kapitein het leer tegen de touwen: 2-0. De bezoekers wisten dan al dat het moeilijk zou zijn om voor het eerst de Supercup te pakken. Genk houdt het statistiekje van de Supercup.

De afgelopen vijftien jaar won de landskampioen immers ook de beker. Felice Mazzu gunde ook Nygren en Vanzeir speelminuten en die laatste werd door de bezoekende supporters niet echt welkom geheten. “Ratten buiten” & “We hate Beerschot” klonk. Het zal vurig worden, als hij beslist naar daar te gaan.

Meer zelfs, de invaller werd de diepte in gestuurd en omspeelde Verrips. Hij legde vervolgens het leer tegen de touwen: 3-0. Vieren deed hij echter niet (zit er wat in de pijplijn?). Even daarvoor ontsnapte Racing Genk aan de aansluitingstreffer als Corryn de paal op zijn weg vond. Malinwa reageerde niet meer en dus vieren de Limburgers hun de prijs in hun geschiedenis.

Verslag KRC Genk – KV Mechelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in